Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η ιστορία ενός καμβά (οπτικοακουστικό :P)

Αν ήξερα τι θα τραβούσα σήμερα ειλικρινά δεν θα το είχα δοκιμάσει! Πριν από κάνα δίμηνο λύσσαξα να αγοράσω τρίποδο για την φωτογραφική μηχανή. "Τι το θες το τρίποδο Πουκαρινούλα???" είπε ο κακομοίρης ο Πετράν.. " ε το θέλω να τραβήξω κανένα βιντεάκι!" είπα εγώ και τελικά το αγόρασα! Περάσαν δύο μήνες κλεισμένο στο κουτάκι του το τρίποδο... Που να βρω συνεχόμενο χρόνο και απαιτούμενη ησυχία να τραβήξω το ρημαδοβιντέακι. Ώσπου από χτες το πήρα απόφαση πως σήμερα θα το τραβούσα ο κόσμος να χαλάσει. Πήγα πουρνό πουρνό τον μικρό σχολείο και στήθηκα η καλή σου για βιντεοσκόπηση..!

Και εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα....που να έβαζα το τρίποδο οεό???? Για να τραβάει η μηχανή σωστά θα έπρεπε να είναι ακριβώς από πάνω μου πως όμως? Αφού δέθηκα σαν γαλλικό οχτώ και άκρη δεν βρήκα λέω δεν πειράζει demo βιντεάκι είναι βάλτη να τραβάει πλάγια σιγά δεν θα πάει και στο φεστιβάλ των Καννών :p !Έλα όμως και που πλάγια με ενοχλούσε όσο τραβούσα προσπαθούσα να μην κουνήσω το τρίποδο....είχα συνεχώς το νου μου να είμαι μέσα στο πλάνο ....και μονίμως ένοιωθα περίεργα λες και με παρακολουθούσε κάποιος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δημιουργήσω το ίδιο ελεύθερα όσο δημιουργώ χωρίς τρίποδα και μηχανές πφφφ. Μετά από 2,5 ώρες είχα τελειώσει το καμβαδάκι και δεδομένων των συνθηκών ψιλοσυμπαθητικό βγήκε (δεν τρελάθηκα κιόλας!)

Ωραία λέω από μέσα μου τα δύσκολα τέλος πάμε στον υπολογιστή να το πετάξουμε μέσα να τελειώνουμε. Αμ πως! Η επεξεργασία αποδείχτηκε χειρότερη και άκρως πιο χρονοβόρα από τη βιντεοσκόπηση αυτή καθεαυτή! Επειδή φυσικά 2,5 ώρες βίντεο εμένα να πασαλείβω το σύμπαν ούτε εγώ δεν θα το έβλεπα είπα να κάνω speed up τα επιμέρους τμήματα. Πόση ώρα να βρω πως γίνεται και αφού επιτέλους το βρήκα διαπίστωσα πως 2,5 ώρες όσο και να τις συρρικνώσεις λιγότερο από 21 λεπτά δεν βγαίνουν! 21 λεπτά 21 λεπτά σκέφτηκα και αν το δει κανένας σφύρα μου! Και από μουσική τι κάνουμε τώρα???  Εγώ ένα κομματάκι είχα βρει η κακομοίρα που μου άρεσε και αυτό το ταλαίπωρο ήταν μόνο 5 λεπτάκια τα υπόλοιπα 16???? Δοκίμασα να το βάλω σε επανάληψη αλλά τότε ήταν που είπα πως ακόμα και αν το έβλεπε ολόκληρο κανένας με το ίδιο κομμάτι να παίζει 4 φορές θα έκοβε ο άνθρωπος τις φλέβες του! Βγήκα στην παγανιά να βρω άλλα κομμάτια....να ταιριάζουν λιγάκι και να είναι και μεγαλούτσικα....πόση ώρα να κατασταλάξω στα κομμάτια....Και πάνω που τελείωσα και με τα κομμάτια ήρθε η ώρα να το αποθηκεύσω για να φάω την επόμενη ήττα! 21 λεπτά βίντεο για να αποθηκευτεί σε μορφή ταινίας 25 λεπτά χρόνος! Μα είναι δυνατόν?????? Να μου πεις αν είσαι ερασιτέχνης και τα κάνεις όλα ερασιτεχνικά αυτά παθαίνεις! 

Και μετά τις άπειρες ώρες φτάνω επιτέλους στην στιγμή να το ανεβάσω και διαπιστώνω πως και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του! Αρνί να έψηνα θα είχε ψηθεί τόσες ώρες!!!! Ας μην σας ζαλίζω άλλο με το πόνο μου υπόσχομαι να μην σας ξαναβασανίσω με άλλο τέτοιο βίντεο. Όποιος έχει το κουράγιο ας δει την πρώτη και τελευταία απόπειρα μου και να μην με κρίνετε αυστηρά το πάλεψα όσο μπορούσα και με τα μέσα που είχα λυπάμαι για το φτωχό αποτέλεσμα.



Ηacuna Matata σε όλους ;)

7 σχόλια:

  1. πουκαρινουλα μου το βιντεακι σου δεν ειναι καθολου κακο!!!! ισα ισα !!!! λιγο να το ειχες επεξεργαστει ακομα θα ηταν σουπερ...θα μπορουσες πχ τα κομματια που ψαχνεις τα υλικα σου να τα εκοβες (θα γλιτωνες 1-2 λεπτακια) η πχ να εκοβες λιγο απο την διαδικασια που δεν ειναι και εντελως απαραιτητα να τα δει ο αλλος για να καταλαβει πως πηγες απο ενα σημειο στο αλλο .... αν δεις αλλα βιντεακια το κανουν αυτο ... δεν στο λεω για αυτο το πρωτο αλλα για να μην αποθαρρυνθεις και δεν μας φτιαξεις αλλα !!!!! εγω παντως μια χαρα με ευχαριστηση σε ειδα να δημιουργεις και ας ηταν οπως λες 21 λεπτα !!!!
    congrats !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και το τελικό αποτέλεσμα! πανέμορφη δουλειά! λάτρεψα τα χρώματα και το κορίτσι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτα τα βιντεο. σε νιωθω γιατί το περνάω κάθε μήνα. Μην το σταματήσεις όμως γιατί ήταν πολύ πολύ ωραίο. Περιμενουμε το επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το βιντεακι σου ειναι τελειο!!!και δεν το λεω απλα για να το πω!το χερι σου δουλευει φοβερα!!!εισαι καταπληκτικη!!θελουμε κι αλλο!περιμενω,ετσι;;μην σταματησεις!!μας γλυκανες τωρα δεν μπορεις να μας αφησεις ετσι!!!φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε λοιπόν είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!! Περιμένουμε κι άλλα από τα χρυσά χεράκια σου! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα και το κοριτσάκι και το βιντεάκι!!! Με ταξίδεψες... στη δημιουργία! Μπράβο!!! Και καλή συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι είναι χρονοβόρα η επεξεργασία των βίντεο, αλλά αξίζει... Για να βλέπουμε κι εμείς στην οθόνη μας τέτοια βίντεο γεμάτα έμπνευση και δημιουργία! Ευχαριστούμε για τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: