Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

XL story: κεφάλαιο εικοστό δεύτερο

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα?

Φτάνοντας στο λιμάνι η Αγγελική κοίταξε πίσω της και βλέποντας την αναψοκοκκινισμένη Πέγκυ να κάνει υπεράνθρωπες προσπαθειες να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν η ίδια, δεν μπόρεσε να μην χαμογελάσει διαβολικά. "Καλά νέφτι σου έβαλαν" την άκουσε να λέει, όταν επιτέλους την έφτασε και λύθηκε στα γέλια. Περιμένοντας την ξαδέλφη της να μιλήσει στο τηλέφωνο για να συνεννοηθεί που ακριβώς ήταν το σκάφος των γνωστών της, κοίταξε μαγνητισμένη την θάλασσα, που λεία σαν γιαούρτι καθρέφτιζε τα φώτα των μαγαζιών και του δρόμου. Κρίμα που δεν πρόλαβαν να πάνε μαζί κάπου διακοπές...σκέφτηκε και αμέσως έδιωξε μακρυά την σκέψη σαν βότσαλο που το πέταξε και χάθηκε μέσα στα ήρεμα νερά.
"Καλέ σου μιλάω τόση ώρα! Πάμε! Λίγο παρακάτω είναι!" ούρλιαξε η Πέγκυ και την έβγαλε από την νιρβάνα της. Με τους ρόλους αντίστροφα αυτή τη φορά άρχισε να την ακολουθεί βαριεστημένα μετανιώνοντας που είχε δεχτεί να τη συνοδεύσει. Όταν δε η Πέγκυ της έδειξε από μακρυά ενθουσιασμένη το τεράστιο σκάφος που φωτισμένο και μεγαλοπρεπές δέσποζε όλη την προβλήτα συνειδητοποίησε πως δεν είχε πάρει μαζί της το χάπι για την ναυτία. Μακάρι να έμενε το σκάφος σταθερό ευχήθηκε, διαφορετικά θα φρόντιζε την πρώτη ρουκέτα να την ρίξει προς την κατεύθυνση της Πέγκυ έτσι για να βγάλει και το άχτι της.
"Τι έπαθες ρε χλώμιασες!"
"Πέγκυ δεν ήπια χάπι για την ναυτία πες μου ότι δεν θα κινηθεί αυτό το πράγμα..."
"Δεν ξέρω. Μακάρι να κινηθεί θα είναι τέλεια μια βόλτα με τέτοιο ωραίο καιρό!"
"Εξαρτάται πως εννοεί ο καθένας το τέλεια....γαμώτο και μου έπεσαν και βαριά τα καλαμαράκια και ακόμα να χωνέψω.."
"Κανόνισε να ξερνάς σαν το γατί και να με κάνεις ρεζίλι!! Σκάσε τώρα και ανέβα" είπε και καμαρωτή καμαρωτή άρχισε να ανεβαίνει πάνω στο σκάφος. Μόλις όμως η Αγγελική πάτησε το πόδι της στο πολυτελές δοκάρι που λειτουργούσε σαν είσοδος, κοίταξε κάτω το κενό και τη θάλασσα και ένιωσε ένα ένα τα καλαμαράκια να διατάσσονται σε σχηματισμό εκτόξευσης. "Όταν ζαλίζομαι έχω ανάγκη από κάτι σταθερό"  θυμήθηκε τα λόγια της Αιμιλίας και σήκωσε το κεφάλι της αναζητώντας κάτι σταθερό να κοιτάξει πάνω στο σκάφος και έκπληκτη είδε κάτι που δεν το περίμενε, διαπιστώνοντας πόσο μικρός μπορεί να είναι ο κόσμος. Με έντονα σαρκαστική διάθεση πλέον, κλείδωσε το βλέμμα της στο εξεταστικό βλέμμα εκείνου και κατάφερε να περάσει τη δοκό ισορροπίας και να μπει μέσα.
"Μα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βγάλω τα πέδιλα μου..." άκουσε την Πέγκυ να κλαψουρίζει συνεχίζοντας να τον κοιτάει στα μάτια έτοιμη να ξεσπάσει σε γέλια
"Α Παναγιώτη η ξαδέλφη μου που σου έλεγα.." συνέχισε αδιάφορα η Πέγκυ ενώ έλυνε τα λουράκια από τα πέδιλα της
"Αγγελική????" είπε εκείνος έκπληκτος
"Να βγάλω και εγώ παπούτσια???" ρώτησε χαμογελώντας η Αγγελική
"Όχι όχι τα τακούνια δεν επιτρέπονται στα σκάφη.. Αγγελική εσύ είσαι??" επέμενε εκείνος με το ίδιο κεραυνοβολημένο ύφος
"Ναι παιδάκι μου κλείσε το στόμα σου!" απάντησε η Αγγελική που με το ζόρι κρατούσε τη Διαβολική σε καταστολή
"Συγνώμη γνωρίζεστε????"  πετάχτηκε θορυβημένη η ξυπόλυτη πλέον Πέγκυ
"Βασικά έχουμε κοινούς γνωστούς" διευκρίνισε η Αγγελική και τον προσπέρασε προχωρώντας στο εσωτερικό του σκάφους, ξεχνώντας εντελώς και την ναυτία αλλά και την ενοχλητική Πέγκυ που πράσινη από την ταπείνωση να αποχωριστεί τα ψηλοτάκουνα της και μπερδεμένη για τον τρόπο που γνωρίζονταν το θύμα και η ξαδέλφη της ακολούθησε σαν σκυλάκι τους υπόλοιπους.

Μέσα στην επόμενη μισή ώρα η Πέγκυ είχε καταφέρει να ανασυνταχθεί και σταυρώνοντας με χάρη τα ξυπόλυτα πόδια της, μοίραζε χαμόγελα δεξιά και αριστερά κυρίως αριστερά που καθόταν ο Παναγιώτης. Η δε Αγγελική είχε ήδη αρχίσει να βαριέται και έπαιζε με το καλαμάκι από το ποτό της. Όπως είχε ξεφτίσει η αρχική σαστιμάρα της Πέγκυ και είχε επανέλθει η αλαζονεία της έτσι αντίστοιχα είχε ξεφτίσει και το ενδιαφέρον της Αγγελικής για την αναπάντεχη συνάντηση με τον Παναγιώτη. Όλη η παρέα πάνω στο σκάφος ήταν πανομοιότυποι κλώνοι του Παναγιώτη και της Ελένης/Πέγκυ  και εκείνη βαριόταν τόσο πολύ που μετά βίας παρακολουθούσε τη ανούσια συζήτηση. Τέτοιες στιγμές της έλλειπαν απίστευτα τόσο η Αιμιλία όσο και ο Αποστόλης που με το χιούμορ τους κατάφερναν ακόμα και το πιο βαρετό θέμα να το μετατρέψουν σε ενδιαφέρον.
"Με τι ασχολείσαι Αγγελική?" ρώτησε ένας ξανθός κλώνος Παναγιώτη
"Α η Αγγελική δυστυχώς απέτυχε στις εξετάσεις και δεν κατάφερε να σπουδάσει ιατρική που ήταν το όνειρό της. Νοσοκόμα είναι." πρόλαβε να απαντήσει η Πέγκυ
"Και εσύ Πέγκυ?" συνέχισε το κουίζ ο ίδιος
"Εγώ τελειώνω το διδακτορικό μου στην αρχιτεκτονική" απάντησε και πάλι η Πέγκυ φουσκώνοντας από περηφάνια και ψηλώνοντας μερικούς πόντους.
"Και είσαστε ξαδέρφες ε??? " πετάχτηκε μια κοκκινομάλλα
"Ναι μην βλέπετε που δεν μοιάζουμε εγώ μοιάζω του μπαμπά μου η Αγγελική της μαμάς της που είναι αδελφή της δικής μου. Οι μαμάδες μας πάντα έτσι ήταν με απλοϊκή και λίγο χωρική εμφάνιση ενώ ο μπαμπάς μου είναι κούκλος. Ευτυχώς εμένα τα γονίδια με αγαπάνε." συνέχισε με τον ίδιο χαριτωμένο τρόπο η Πέγκυ και η Αγγελική θυμήθηκε την ναυτία της.
"Πέγκυ ζηλεύω τα πόδια σου! Ελλειπτικό????" ρώτησε με ενδιαφέρον η κοκκινομάλλα
"Ελλειπτικό και TRX τρεις φορές την εβδομάδα! Κάνουν θαύματα προσπαθώ να πείσω και την Αγγελική αλλά δεν πείθεται με τίποτα και το έχει τόση ανάγκη... Βλέπετε η Αγγελική έχασε πρόσφατα πολύ βάρος αλλά όσο και αν της εξηγώ ότι δεν αρκεί να είσαι αδύνατος για να είσαι κομψός δεν με ακούει. Αλήθεια Παναγιώτη μου εσύ όταν την γνώρισες χοντρή ήταν???" είπε δήθεν αθώα γυρνώντας προς τον Παναγιώτη που παρακολουθούσε χαμογελαστός την συνομιλία.
"Ναι Πέγκυ μου χοντρή με γνώρισε" απάντησε αδιάφορα η Αγγελική που προσπαθούσε με κόπο να συνεφέρει Αγγελική και Διαβολική που έπαιζαν μπουνιές μέσα της.
"Α έτσι εξηγείται που τρόμαξε να σε γνωρίσει!" συνέχισε στο ίδιο τέμπο η Πέγκυ που έδινε ρέστα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι και υπό την μουσική υπόκρουση της aretha fraklin να μιλάει για σεβασμό σαν ειρωνεία.
"Αλήθεια έχεις καμία καλή θαυματουργή δίαιτα θέλω και εγώ να χάσω 5 κιλάκια που με βασανίζουν?" ρώτησε την Αγγελική η κοκκινομάλλα που με το ζόρι πρέπει να ζύγιζε 52 κιλά.
"Ναι βρε και εγώ ήθελα να στο πω πως χρειάζεται να χάσεις λίγο βάρος!" ξέφυγε της Αγγελικής αυθόρμητα και αμέσως μάζεψε τη Διαβολική που ετοιμαζόταν να ξεχυθεί και να τους πάρεις όλους ο διάολος. Ανάσες Αγγελική, ανάσες! είπε στον εαυτό της και ξαναμπήκε σε κατάσταση νιρβάνας παρατηρώντας τον Παναγιώτη να χαμογελάει από απέναντι. Ευτυχώς για το υπόλοιπο της βραδιάς η Πέγκυ ήταν απασχολημένη να φλερτάρει τον Παναγιώτη σε σημείο που ένιωσε να τον λυπάται κιόλας. Η υπόλοιπη παρέα συνέχιζε να συζητάει αδιάφορα θέματα και η Αγγελική άρχιζε να απολαμβάνει και πάλι το ποτό της και το δροσερό αεράκι που ερχόταν από τη θάλασσα, ξεχνώντας για δεύτερη φορά ότι ήταν πάνω σε σκάφος.
"Να σου βάλω ένα ποτό ακόμα?" άκουσε να της λέει ο Παναγιώτης που είχε σκύψει δίπλα της χωρίς να τον καταλάβει
"Όχι Παναγιώτη να μην της βάλεις  έφαγε καλαμαράκια τηγανιτά το μεσημέρι και ήδη έχει πιει 2 ποτά! Αμάν κάναμε να γίνει άνθρωπος μην μου την παρασύρεις!" τσίριξε η Πέγκυ από την άλλη άκρη.
"Θα απαντήσεις ή θα απαντήσω εγώ???" ρώτησε κοιτώντας την έντονα ο Παναγιώτης σαν να περίμενε από εκείνη να πει κάτι.
"Μπα θα συμφωνήσω με την αγαπημένη μου εξαδέλφη όχι άλλο αλκοόλ για μένα σήμερα. Ευχαριστώ.." απάντησε χαμογελαστά η Αγγελική κάνοντας την Πέγκυ να λάμψει από ικανοποίηση.
"Οκ εσύ το προκάλεσες!" είπε εκείνος και πριν προλάβει να καταλάβει τι ήθελε να της πει, την έπιασε και μπροστά σε όλους την φίλησε με πάθος. Σοκαρισμένη η Αγγελική θέλησε να τον σπρώξει όταν το βλέμμα της έπεσε στο ύφος της Πέγκυ και πλέον η Διαβολική ήταν εκτός ελέγχου.
"Εμάς μας συγχωρείτε αλλά έχουμε αφήσει στο παρελθόν μια συζήτηση στη μέση" είπε ο Παναγιώτης όταν ξεκόλλησε από πάνω της και τραβώντας την από το χέρι την οδήγησε στο μικρό φουσκωτό που ήταν δεμένο δίπλα στο πολυτελές σκάφος.
"Κατέβα!" την πρόσταξε και εκείνη χαμογελώντας πήδηξε μέσα.
"Αγγελική έλα αμέσως πίσω!" ούρλιαξε υστερικά η Πέγκυ αλλά ήταν πλέον αργά ο Παναγιώτης είχε βάλει μπροστά την μηχανή και μέσα σε ένα σύννεφο νερού είχαν χαθεί στο σκοτάδι.  

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιαστε: