Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

"Sugar Daddy" ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ




Από τις απαρχές του σύμπαντος δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα θηλυκό που να κατάφερε να μείνει ασυγκίνητο μπροστά σε μια πράξη αθεράπευτου ρομαντισμού, όσο σκληρό και κυνικό και αν το έπαιζε. H Μαργαρίτα επομένως δύσκολα θα αποτελούσε εξαίρεση. Κάτι στο παραπανίσιο κομματάκι του Χ γονιδίου πρέπει να την έκανε τη ζημιά και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα πας κόντρα στα γονίδια. Έχοντας διαβάσει ήδη δύο φορές το νεοεισερχόμενο μήνυμα από τον Χίλμαρ με δυσκολία συγκρατούσε πλέον τη ματαιοδοξία φρόνιμη μέσα της.  

"Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να βρεις Έλληνα μεταφραστή που να γνωρίζει καλά Ισλανδικά! Έξι ολόκληρες ώρες πήρε στη γραμματέα μου σήμερα το πρωί να εντοπίσει κάποιον με σχετική πιστοποίηση στη μετάφραση. Ελπίζω να κάνει καλή δουλειά και αυτό το μήνυμα να βγάζει νόημα. Επίσης δεν μπορείς να φανταστείς πόση ώρα πήρε στον Βασίλη να μου εξηγήσει για την κότα και το ζουμί. Αν και σιχαίνομαι την κοτόσουπα, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Και τώρα που λύσαμε το θέμα της κοτόσουπας και μαζί με αυτό και το θέμα της κατανόησης, θες να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να σε "grill" ώστε να σε δω έστω μια ακόμα φορά; Επειδή το μήνυμα αυτό το διαβάζει και άλλος, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέσπασες τη δέσμευση μου σε κάτι που καθόλου δεν με ευχαριστεί. Τι πρέπει να κάνω λοιπόν Ρίτα; Μπορείς να μου απαντήσεις σε ότι γλώσσα θες, όπως βλέπεις θα βρω τον τρόπο..." έγραφε το μήνυμα και η Μαργαρίτα ήταν σίγουρη πως ακόμα και στη γραμμική Α να του απαντούσε θα έβρισκε όντως τον τρόπο. Την πολιτισμική απόσταση την είχε εξαφανίσει μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. Πόσο θα τον έπαιρνε άραγε να εξαφανίσει και τη χιλιομετρική; Κανονικά θα έπρεπε να του θυμώσει. Γιατί δεν μπορούσε να του θυμώσει όμως; Και ένα δίκιο το είχε για τις συνθήκες. Χριστέ μου τι σκεφτόταν!!! Το είχε χάσει; Νευρικά σηκώθηκε και άρχισε να οργώνει το σαλόνι. Τι θα του απαντούσε; Δεν θα του απαντούσε! Αγένεια, ξε-αγένεια δεν θα ξεκινούσε κάτι στην παρούσα φάση με όλα όσα είχε ήδη στο κεφάλι της. Ναι, ήταν εξωφρενικά κολακευτικό αυτό που είχε κάνει, αλλά εκείνη δεν σκόπευε να παίξει μαζί του τη γάτα με το ποντίκι, όσο δελεαστικό και αν έμοιαζε αυτό. Τόσο εκείνη, όσο και αυτός παρά ήταν μεγάλοι για τέτοιες σαχλαμάρες. Πριν χάσει την αποφασιστικότητα της μπλόκαρε το email του ώστε να πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα τα μηνύματα του και να μην τα βλέπει. Βλακείες...ημίμετρα. Σίγουρα θα έμπαινε στον πειρασμό και κάποια στιγμή θα άνοιγε τα ανεπιθύμητα. Σαν 15χρονο έκανε! Ξεμπλόκαρε τον αποκλεισμό ως ώριμος άνθρωπος και βρέθηκε πάλι στο ίδιο σημείο που ήταν νωρίτερα. Μην ξέροντας τι να γράψει εκείνο το βράδυ δεν απάντησε τελικά και ας στριφογύριζε όλη τη νύχτα στο κρεβάτι μην μπορώντας να κοιμηθεί.

Δυο μέρες μετά, δύο βασανιστικές μέρες μετά, ήρθε η Νέμεσις της πάλι με τη μορφή ακόμα ενός email.

"Aν με γνώριζες καλύτερα θα ήξερες πως είμαι ένας εξωφρενικά επίμονος άνθρωπος. Θες χρόνο; Χρόνο θα σου δώσω. Αλλά μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Εσύ και εγώ έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς."  έγραφε o Χίλμαρ και αφού το σκέφτηκε λίγο του απάντησε.

"Ρώτα με ξανά σε ένα μήνα. Αν σε ένα μήνα από τώρα συνεχίζεις να θες να βρεθούμε το συζητάμε."  πληκτρολόγησε και πάτησε την αποστολή. Του πούστη! Σε ένα μήνα και εκείνη θα είχε ξεχάσει και εκείνος θα είχε ξενερώσει. 28 Αυγούστου έγραφε το ημερολόγιο. Και κάπως έτσι σταμάτησαν τα email που τόσο την αναστάτωναν.

Ήρθε έτσι η καθημερινότητα και η ρουτίνα και άμβλυναν σταδιακά την ανάμνηση του ψηλού ξένου. Τι κι αν η Λίτσα κάθε τρεις και λίγο τη ρωτούσε αν είχε λάβει κάποιο νέο μήνυμα, το πράγμα ξεθώριαζε μέρα τη μέρα αποδεικνύοντας περίτρανα την παροιμία πως μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται. Ακόμα και αυτά τα φτιαγμένα από πάγο μάτια μπορούσαν να ξεχαστούν. 

Ο Σεπτέμβρης άλλωστε πάντα είχε κάτι από "Πρωτοχρονιά". Συνδυασμένος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για πολλούς ανθρώπους σηματοδοτούσε την ευκαιρία για νέες αποφάσεις, για νέα ξεκινήματα και η Μαργαρίτα είχε πάρει τις δικές της αποφάσεις. Δεν θα ξανά επέτρεπε στον Στέλιο να την αγγίξει, θα έψαχνε για μια καλύτερη δουλειά, θα έκανε μέχρι τα Χριστούγεννα μια σοβαρή συζήτηση με τον Χρήστο και θα αγόραζε μια σόμπα πέλετ, γιατί πετρέλαιο δεν έπαιζε να βάλει φέτος. Απλοϊκές μικρές αποφάσεις που ήλπιζε να κάνουν τον χειμώνα που ερχόταν πιο υποφερτό. Όσο οι μέρες όμως περνούσαν και καμία από τις αποφάσεις που είχε πάρει δεν πλησίαζαν έστω και στο ελάχιστο στην υλοποίηση, γέμιζε απελπισία και απογοήτευση. Τρία βιογραφικά είχε στείλει και σε κανένα δεν είχε πάρει απάντηση, έστω αρνητική. Η τιμή της σόμπας πέλετ ξεκινούσε από 1000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Χρήστος χαμένος με σχολεία και φροντιστήρια, τη μια φορά που είχε επιχειρήσει να του ανοίξει κουβέντα, από την εισαγωγή, της είχε γυρίσει την πλάτη και είχε φύγει λέγοντας της "άσε μας ρε μάνα, άρχισες πάλι". Όσο για τον Στέλιο... άφαντος. Προφανώς είχε βρει κάτι άλλο να ασχοληθεί. Από κάτι κουβέντες που είχε πάρει με το ζόρι από τον Χρήστο, κατάλαβε πως μάλλον είχε πέσει χρηματοδότηση από τους γονείς του για χιλιοστή φορά. Καμία ευκαιρία επομένως να αποδείξει εμπράκτως την εγκράτεια που υποτίθεται πως καλλιεργούσε.        

Τετάρτη 28 Σεπ, 12:02 πμ (πριν από 15 ώρες), έγραφε το μήνυμα στη πάνω δεξιά γωνία και όσο και αν είχε πείσει τον εαυτό της πως δεν την ένοιαζε, δεν μπόρεσε να μην νιώσει ένα ευχάριστο γαργάλημα μέσα της μόλις το είδε.

"Πέρασε ο μήνας. Λοιπόν;" τη ρωτούσε τηλεγραφικά ο Χίλμαρ. Πράγματι ήταν επίμονος, σκέφτηκε και χάζεψε λίγο τις λάσπες στο πάτωμα του μαγαζιού που θα έπρεπε να σφουγγαρίσει πριν σχολάσει. Έξω έβρεχε και όσοι έμπαιναν μέσα δεν έκαναν καν τον κόπο να σκουπίσουν τα πόδια τους στο χαλάκι της εισόδου. Μόνο πάνω στην ίδια ήξεραν να σκουπίζουν τα νεύρα τους και και τις παραξενιές τους! Αγνοώντας πως στο ωράριο της δεν θα έπρεπε να χαζεύει στο κινητό, πήγε πίσω στην αποθήκη και άρχισε να συντάσσει την απάντηση της.

"Δεν γαμιέται! Γράψε μου που και πότε." απάντησε το ίδιο τηλεγραφικά.     

Ώρες μετά έλαβε την απάντηση του που δεν είχε κείμενο, αλλά ένα συνημμένο αρχείο. Ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα της για την Παρασκευή το βράδυ με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ένα εισιτήριο με ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής... 

 για τη συνέχεια πατήστε εδώ  

 

        

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιαστε: