Κυριακή 24 Μαΐου 2015

O Κόσμος της Σοφίας

Ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ο Νορβηγός Jostein Gaader . Tον πρωτογνώρισα μαθήτρια Λυκείου με το βιβλίο του "Το μυστήριο της τράπουλας" και έκτοτε διάβασα σχεδόν όλα του τα βιβλία. Ήταν έρωτας με το πρώτο ανάγνωσμα από εκείνους μάλιστα που δεν ξεθωριάζουν με τα χρόνια... Το πιο δύσκολο ίσως βιβλίο του αλλά και το πιο αναγνωρισμένο από το κοινό το διάβασα ένα καλοκαιράκι στην Χαλκιδική... Και ναι βιβλίο εξακόσιες σελίδες και βάλε με θέμα την φιλοσοφία αν και δεν το λες βιβλίο παραλίας εγώ δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! "Ο Κόσμος της Σοφίας" με ταξίδεψε όσο μετρημένα βιβλία και μπορώ να πω πως μαζί με άλλα βιβλία ευθύνεται γιαυτό που είμαι σήμερα και για τον τρόπο που σκέφτομαι γενικότερα...

Πως θα μπορούσα λοιπόν να αντισταθώ σε ένα cal με τίτλο "Sophie's universe"? Και αν αναρωτιέστε τι είναι cal (crochet along) να σας εξηγήσω πως είναι πρότζεκτ που συνήθως οργανώνονται από έναν ή περισσότερους σχεδιαστές και που το τελικό αποτέλεσμα δεν το γνωρίζεις παρά μόνο όταν το cal ολοκληρωθεί πράγμα που γίνεται σε βάθος χρόνου. Εβδομάδα την εβδομάδα ο σχεδιαστής/στες δίνουν στην δημοσιότητα λίγο από το πατρόν και εκατοντάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο περιμένουν συντονισμένοι με αγωνία να δουν την εξέλιξη αλλά και να την πλέξουν!

Το συγκεκριμένο λοιπόν cal που ο τίτλος του ήταν άσχετος με το βιβλίο (αλλά που εμένα μου το θύμισε τόσο) το πήρα χαμπάρι (ευχαριστώ Ελεάνα μου!!!) αρκετά αργά όταν είχε ήδη φτάσει στην 11 εβδομάδα του. Λίγο που είχα πέσει σε δημιουργικό τέλμα, λίγο που είχα ανάγκη να καταπιαστώ και πάλι με κάτι δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα και μπαμ παρήγγειλα τα νήματα και ξεκίνησα!

Με διαφορά μπορώ να πω ήταν ότι πιο διδακτικό έχω ασχοληθεί στον τομέα βελονάκι και αν και το τελικό αποτέλεσμα απέχει λιγάκι από το προσωπικό μου γούστο είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που μετά από έναν αγώνα δρόμου πλεξίματος κατάφερα να το ολοκληρώσω σχεδόν μαζί με όλους τους υπόλοιπους στριμώχνοντας  σε δέκα βδομάδες δουλειά 20 εβδομάδων!

Πριν λοιπόν σας παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή του "κόσμου της Σοφίας" να πω έστω και αν ξέρω πως δεν θα μπορέσει να το διαβάσει ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στην ταλαντούχα σχεδιάστρια Dedri Uys που με το πολυσύνθετο μυαλό και ταλέντο της κατάφερε να φτιάξει το αναλυτικότερο και ομορφότερο cal που έχω συναντήσει ως τώρα! Οι οδηγίες της ήταν τόσο κατατοπιστικές και τόσο καλογραμμένες που ακόμα και αρχάριος μπορεί να φτιάξει αυτό το τόσο πολύπλοκο εκ πρώτης όψεως πατρόν!

Αυτή λοιπόν είναι η "Σοφούλα" μου χαϊδευτικό όνομα που χρησιμοποιούμε μαζί με τις υπόλοιπες Ελληνίδες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ίδιο cal ;) (κορίτσια ανυπομονώ να δω και τις δικές σας!!!!)  





Όπως βλέπετε την έβγαλα στη φύση να την φωτογραφίσω ;) Τώρα μένει να αποφασίσω αν θα την μεγάλωσω και άλλο μιας και οι διαστάσεις της είναι μόλις 1,35 επι 1,35... Αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα κάνω από Σεπτέμβρη τώρα μιας και άρχισαν ήδη οι ζέστες και μου είναι αδύνατο να την έχω πλέον πάνω μου... 

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο cal θα βρείτε εδώ σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους και μην ξεχνάτε....Hacuna matata!!!

2 σχόλια:

  1. είναι πανέμορφη η Σοφούλα σου Ιωάννα!! τόσο αρμονική!!!! βεβαια.. το μεγάλωμα μπορεί να γίνει από τωρα...εστω η προετοιμασία των τετραγώνων!! χιχιχι
    όσο για το αναλυτικό των οδηγιών...μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ... ούσα... αρχαρια!!!! το πρώτο πράγμα που κάνω με βελονάκι (εκτος από μερικά ξεμπαρκα λουλουδάκια) και ναι... ειναι κατατοπιστικότατο και μεγάλο σχολείο για το βελονάκι!!!!!!
    εγώ θα ευχαριστήσω εσένα που μου την σύστησες...και την αδερφή μου.. που με κοντράρισε ώστε να το ξεκινήσω!!! ιχιχιχιχ καλή μου συνέχεια... (μια και φτάνω μόνο στην 12εβδομάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σοφούλα σου Ιωάννα είναι υπέροχη... Είσαι η έμπνευση για το ότι ξεκίνησα τη δική μου... κι έφτασα σχεδόν να την ολοκληρώσω μαζί με τους άλλους... Δεν απογοητεύομαι που θα τελειώσει τελικά λίγο αργότερα... θα τελειώσει όμως πριν το Σεπτέμβρη... Το όλο ταξίδι ήταν καταπληκτικό... ούσα προχωρημένη στο βελονάκι, μου πρόσφερε ιδέες για μελλοντικά εργόχειρα... ένα απ' αυτά ήδη έχει ξεκινήσει και θα τελειώσει παράλληλα με τη Σοφούλα μου... Τις ευχαριστίες μου και σε ποιους θα τις κάνω ειδική ανάρτηση για να ξέρετε.... πάντως κάποιες μαζί με 'σενα Πουκαρινάκι ήσασταν ο βράχος που κρατήθηκα και γι' αυτό... μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: