Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

My felt tree

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να φτιάξω ένα δωράκι για ένα νεογέννητο κοριτσάκι... Επειδή από έμπνευση όμως μηδέν και με τον χρόνο να με πιέζει σε πρώτη φάση έφτιαξα κάτι από αυτά που είχα ξαναφτιάξει στο παρελθόν και ήμουν έτοιμη.

Λόγω κάποιων ατυχιών... όμως το πακέτο μου δεν πρόλαβε να φύγει στην ώρα του με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να γεννηθεί και εγώ η γαϊδάρα να μην το έχω ταχυδρομήσει ακόμα! Xτες λοιπόν το βράδυ πάνω που είχα πάρει απόφαση πρωί πρωί να ταχυδρομήσω επιτέλους το δωράκι έπεσα πάνω σε αυτό  και ερωτεύτηκα... Φυσικά από την πρώτη ματιά κατάλαβα πως δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρω να πετύχω την τελειότητα του πρωτότυπου αλλά μέσα μου κάτι με έτρωγε να δοκιμάσω!

Με συνεργό την αϋπνία μου και κίνητρο την επιθυμία μου να κάνω ένα ξεχωριστό και μοναδικό δωράκι έβγαλα τσόχες και κλωστές και ξεκίνησα. 

Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα είχα τελειώσει...και από την κούραση δεν μπορούσα καν να εκτιμήσω αν το αποτέλεσμα ήταν της προκοπής...(να σας πω εδώ πως για την συγκεκριμένη κατασκευή έκοψα 130! φυλλαράκια με το χέρι και τα έραψα επίσης στο χέρι!) Το άφησα λοιπόν πάνω στο πάγκο και είπα να το ξαναδώ το πρωί.

Από το άγχος μου 9 το πρωί ήμουν στο πόδι και πριν καλά καλά ανοίξει το μάτι μου έτρεξα να δω στο φως της μέρας τι είχα φτιάξει...Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να το κάνω και καλύτερο αλλά για πρώτη προσπάθεια ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Όσο έπινα καφέ σκεφτόμουν ποιο από τα δύο δωράκια να πάω στο ταχυδρομείο και όταν ο καφές τελείωσε και εγώ απόφαση δεν είχα πάρει επειδή φοβήθηκα πως στο τέλος θα το ανέβαλα και πάλι τύλιξα προσεκτικά το δεύτερο δωράκι και έτρεξα στο ταχυδρομείο.

Θεώρησα πως όσο αποτυχημένη και να ήταν η πρώτη μου προσπάθεια δεν έπαυε να είναι κάτι που φτιάχτηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο για το συγκεκριμένο μωράκι και αυτό ήταν που είχε σημασία...

Αύριο λοιπόν πρωί πρωί το δωράκι μου θα έχει φτάσει στο παραλήπτη του και ελπίζω να αρέσει σε πρώτη φάση στην μαμά και αργότερα στην ίδια την μικρούλα. 




Το δεντράκι έχει ύψος περίπου 20 εκατοστά και η μικρή κουκουβαγίτσα (μόλις 5 εκ ύψος!)  δεν είναι κολλημένη ή ραμμένη για να μπορείς να την τοποθετήσεις όπου εσύ θες. Σκοπός μου είναι να φτιάξω και άλλες μικρούλες κουκουβαγίτσες και να τις ταχυδρομήσω και αυτές ώστε να μπορεί η μικρούλα να παίζει μαζί τους αλλάζοντας τους θέσεις στα κλαριά! Στην βάση του δέντρου έβαλα και λίγο ρύζι για να εξασφαλίσω έτσι την σταθερότητα του δέντρου. Όλα τα στοιχεία πάνω στο δεντράκι είναι ραμμένα εκτός από την καρδούλα που την πρόσθεσα το πρωί και αναγκαστικά την κόλλησα (σιχαίνομαι την κόλλα όταν δουλεύω με τσόχα αλλά αναγκαίο κακό...). 

Σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω και άλλα δεντράκια αλλά αυτό θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδία μου μιας και είναι το πρώτο μου!

Αλικάκι μου να σου ζήσει λοιπόν και επίσημα η  Αννή σου!!! Να είναι η ζωή της όμορφη σαν παραμύθι και σε μια γωνίτσα αυτού του παραμυθιού να την βλέπει και να την συντροφεύει η κουκουβαγίτσα μου πάνω στο δεντράκι της! 

Καλό απόγευμα σε όλους ;)



19 σχόλια:

  1. παντα λατρεύω οτι κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ πάντως το βρίσκω απλά ΤΕΛΕΙΟ!!! Επίσης δεν ξέρω για τη μικρούλα, αλλά εγώ θα ξετρελαινόμουν αν έπαιρνα τέτοιο δωράκι! :-)
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχο το δεντράκι της μπεμπούλας!!!!γεια στα χέρια σου κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγινε πολύ ωραίο!!! Καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φοβερό δεντράκι! Σου έγινε πολύ όμορφο! Ίσως σου δοθεί κάποια άλλη στιγμή η ευκαιρία να το δώσεις στο μωράκι, αφού θα τελειώσουν και τα "γεννητούρια" της κουκουβάγιας! Καλό σου βράδυ!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να πω είναι λίγο! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!! Χαλάλι η κούρσα και το ξενύχτι. Έγινε πραγματικά "κουκλίστικο"! Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά για την εκπληκτική δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τέλειο το δωράκι που της ετοίμασες. Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει... έχω πάθει πλάκα... έχω μείνει άφωνη και ξέρω πως η Αλίκη θα πάθει σοκ μόλις το δει!!!!
    Αχ δεν σε έχω τώρα εδώ να σου δώσω πολλά φιλάκια και αγκαλίτσες!!!
    Είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!! Μεσα από τις αναρτήσεις σου με έχεις κανει να λατρέψω τις κουκουβάγιες!!!!Πολύ πρωτότυπο και για δωράκι γεννησης.Ειμαι σίγουρη οτι θα το λατρέψει τόσο η μαμα όσο και η μικρή μεγαλώνοντας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι υπεροχο!!!!!! τι ομορφο δεντρακι !!! με εχεις κανει να αγαπησω την τσοχα!!!! συνεχισε να μας εμπνεεις πουκαρινα!!!! ευχαριστουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφο και δημιουργικό δωράκι για παιδάκια,μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια στα χέρια σου, όμορφο το δεντράκι
    και πολύ έξυπνο το μουτράκι της κουκουβάγιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι λες τώρα!!!!!!!Έχω τρελαθεί!!!!!Είναι απίστευτο!Και πολύ πιο όμορφο από το πρωτότυπο!!Ιωάννα δεν έχω λόγια!Πιστεύω ότι η Αλίκη θα τρελαθεί!Μπράβο,μπράβο,μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλά τι είναι αυτό που έφτιαξες πάλι....θα μας τρελάνεις........είναι φανταστικό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. !!!!! Τι λες τώρα!!!!!!!!! Έχω χαζέψει και το κοιτάω και το ξανακοιτάω... Διάβαζα την ανάρτησή σου και σταματούσα να ξανακοιτάξω τις φωτογραφίες. Ιωάννα, είναι απίστευτο!!!! πωπωπωπω Θαύματα κάνεις κορίτσι μου, θαύματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκπληκτικό!
    Ξέρεις, αυτά τα δεντράκια τα' χω σταμπάρει και γω εδώ και 2 χρόνια και μου αρέσουν τρελά! Αλλά ακόμα δεν αξιώθηκα να δοκιμάσω να φτιάξω - μου φαίνεται λίγο δύσκολο...
    Εσύ τα κατάφερες μια χαρά και μάλιστα το προχώρησες το project με την κουκουβάγια και την καρδούλα... Τέλεια ιδέα!
    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: