Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Hi Casanova

Δημιουργικά έχω μια "αχίλλειο πτέρνα" τα layouts ή ελληνικότερα τις συνθέσεις. Η αλήθεια είναι πως 4 έχω φτιάξει όλες κιόλες εδώ και 2 χρόνια η μία χειρότερη απο την άλλη! Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησα στις τέσσερις συνθέσεις...οτι δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα δεν με αντιπροσώπευε και δεν μου άρεσε καθόλου!

Και ενώ θα έπρεπε να το έχω πάρει επιτέλους απόφαση πως δεν το έχω το χάρισμα στις συνθέσεις είχα μερικούς καλούς λόγους που με παρότρυναν να το ξαναδοκιμάσω.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι έχω μια αδελφή που τραβάει καταπληκτικές φωτογραφίες! Και μια καλή φωτογραφία πως να το κάνουμε σε τσιγκλάει να κάνεις κάτι μαζί της...
Ο δεύτερος λόγος ήταν πως θα μου άρεσε κάποτε να μπορώ να αποκαλούμε "scrapbooker". Αυτή η λέξη απο την αρχή με μάγεψε ίσως γιατί δεύτερο συνθετικό της είναι η λέξη "book" που λατρεύω.
Και ο τρίτος και τελευταίος λόγος είναι πως θα ήθελα να ομορφύνω κάπως τις αναμνήσεις του μικρού μου , που μετά απο χρόνια θα τις κοιτάζει και θα νοσταλγεί.

Όσο όμως έβλεπα τις πανέμορφες συνθέσεις των ελληνίδων scrapbooker(που συνεχώς διακρίνονται και στο εξωτερικό γιούπι!) τόσο μπλόκαρα...Που να πάω η καλή σου ξυπόλυτη στα αγκάθια????

Πριν απο μέρες εκεί που χαρχάλευα τα πράγματα μου βρήκα μια φωτογραφία που είχε τραβήξει και τυπώσει η αδελφή μου και ήταν τόσο όμορφη που είπα να το τολμήσω και ότι βγεί. Η συγκεκριμένη φωτογραφία (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι σαν να λέει απο μόνη της μια ιστορία. Αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό μόλις την αντίκρυσα ένα τραγουδάκι της Βίκυ Λεάνδρος πανάρχαιο μεν αλλά ότι έπρεπε για τη φωτό. Έτσι είχα την φωτό και τον τίτλο έτοιμο!

Πριν ξεκινήσω προσπάθησα να εντοπίσω τι είχα κάνει λάθος τις προηγούμενες φορές ώστε να αποφύγω τουλάχιστον τα ίδια λάθη και βρήκα αρκετά:
1)Και τις 4 φορές σκράπαρα (καλά τα ελληνικά μου σήμερα δεν παίζονται...) φωτογραφίες κακοτυπωμένες απο το ζαβό εκτυπωτή που τις επέλεγα γιατί μου ταίριαζαν στο θέμα της εκάστοτε πρόκλησης που ήθελα να συμμετάσχω. Αυτή τη φορά η φωτογραφία επέλεξε εμένα και όχι εγώ αυτή!
2)Προσπαθούσα να δουλέψω πάνω σε κάποιο χαρτί με σχέδια σαν βάση όταν η εμπειρία μου απο τις κάρτες μου έχει αποδείξει πως δουλεύω καλύτερα σε κενή μονόχρωματική βάση.
3)Προσπαθούσα να καλύψω το μεγαλύτερο μέρος του 30 επί 30 χαρτιού πράγμα που με δυσκόλευε απίστευτα! Αν έχεις μάθει να δουλεύεις σε μια επιφάνεια μικρή όπως μια κάρτα πως να μπορέσεις να γεμίσεις μια σελίδα 30 επί 30? Λύση σε αυτό μου έδωσε η Αλίκη με μια πολύ χρήσιμη συμβουλή..."Ιωάννα δούλεψε σε ένα μέρος του χαρτιού και όχι σε όλο!" μου είπε και αυτό έκανα.
4) Τέλος έβλεπα και θαύμαζα διάφορα και προσπαθούσα να τα μιμηθώ. Κάθισα όμως και σκέφτηκα πως όπως μου αρέσει να χαζεύω και να θαυμάζω κοσμήματα αλλά σπάνια φοράω πάνω μου κάποιο έτσι και με τις συνθέσεις μπορεί να θαυμάζω τα λουλούδια , τις πέρλες, τις δαντέλες κτλπ κτλπ αλλά πάνω στις συνθέσεις μου σπάνια πρέπει να τα "φοράω" πολύ απλά γιατί τις κάνουν να νοιώθουν τόσο άβολα όσο εγώ όταν φοράω βραχιόλια ή δαχτυλίδια!

Αφού λοιπόν εντόπισα τα λάθη μου πήρα την φωτογραφία και μερικά υλικά και μετά απο αρκετή ώρα έφτιαξα κάτι που ευτυχώς με ικανοποιήσε περισσότερο απο τις προηγούμενες προσπάθειες μου.







Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν ξέρω αν σας αρέσει είναι σίγουρα όμως SCRAP-booking πολύ απλά γιατί το κόστος των υλικών της είναι μηδενικό! Η σφραγγιδούλα στην πάνω αριστερή γωνία είναι free digi stamp, τα ελάχιστα patterned papers είναι κομματάκια που προορίζονταν για πέταμα, ο τίτλος είναι γραμμένος στο χέρι (θα ήθελα να είχα βάλει κανένα thicker αλλά δυστυχώς δεν έχω απο αυτά...), το washi tape δεν είναι washi χαχα είναι ένα χαζο ζελοτέϊπ που είχα πάρει πριν απο καιρό σε εξευτελιστική τιμή και που μεταξύ πίστευα πως δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ,και τέλος το περίγραμμα είναι ζωγραφισμένο απο την αφεντομουτσουνάρα μου με πολύ υπομονή αδειάζοντας σχεδόν ένα μαύρο μαρκαδοράκι!

Εντάξει ξέρω πως δεν είναι αριστούργημα γιαυτό άλλωστε και δεν πρόκειται να την βάλω και σε καμία πρόκληση είναι όμως πως να το πώ πιο "πουκαρινίστική" και γιαυτό είμαι τρισευτυχισμένη!

Δεν ξέρω αν θα ξαναδοκιμάσω πάντως για πρώτη φορά το διασκέδασα πραγματικά και περιμένω με αγωνία να διάβασω τα σχόλια σας καλά και κακά.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους ;)


υγ: αυτή την ανάρτηση είπα να την κάνω προγραμματισμένη μιας και θα είμαι μακρυά απο τον υπολογιστή μέχρι το Σάββατο..είμαι ειλικρινά περίεργη αν θα δημοσιευτεί τότε που έχω ορίσει να δημοσιευτεί ή όχι χαχα.
υγ2: πωπω με αυτή την ανάρτηση σπάω το προσωπικό μου ρεκόρ 11 αναρτήσεις μέσα σε ένα μήνα! Ελπίζω να μην με σκυλοβαρεθήκατε...

17 σχόλια:

  1. αυτό μάλιστα!!!!! εμενα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ η σύνθεση.. γλυκειά και περιεκτική... δεν είναι αναγκη να ειναι πολύ φορτωμένη!!! απλά σούπερ!!!!
    φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνθεση ..υπεροχη..μου αρεσει πολυ...Οι τρεις λογοι που εγραψες στην αρχη ειναι αρκετοι για δημιουργια ....το σχολιο με τις Ελληνιδες σκραππερ πολυ καλο ...σκεψου οτι αυτες που διακρινονται ξεκινησαν οπως και εσυ...απο το μηδεν....Απο τα ..σκουπιδια μας μπορουμε σιγουρα να κανουμε μια απιστευτη συνθεση..απλα βλεποντας τι κυκλοφορει στην αγορα μας πιανει τρελα..τα θελουμε ..ολα!!Η ουσια του scrapbooking ειναι αυτη..δημιουργουμε ανακυκλωνοντας..χαχα!τα λεω σε σενα να τα ακουω εγω!!
    φιλια και καλα να περασεις το τριημερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχουυυ!!!ειναι φανταστικη σελιδα!!εμενα μου αρεσει πολυ και θα ηθελα να σε δω να κανεις κι αλλες!!!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η σελίδα ειναι υπέροχη! και φωτο φοβερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η φωτογραφία είναι όντως φοβερή!αλλά το γύρω γύρω της δίνει μια άλλη διάσταση!τα κατάφερες τέλεια, έφτιαξες μια σύνθεση που σε αντιπροσωπεύει απόλυτα!και αυτό είναι το θέμα, μέσα απο τις συνθέσεις σου, ο γιός σου να βρίσκει αναμνήσεις, στιγμές που μοιραστήκατε αλλά ιδίως εσένα, την μαμά του...ελπίζω να συνεχίσεις να φτιάχνεις συνθέσεις!καλό σκ να έχετε!φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει πολύ!!! Να συνεχίσεις χωρίς ενδοιασμούς τις συνθέσεις!!! Είναι ωραίο να αξιοποιείς τόσο δημιουργικά τέτοιες όμορφες φωτογραφίες! Ειλικρινά να πας πολύ καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Iωάννα,όταν είσαι νέος στα layouts(κι αυτό το λέω συμπεραίνοντας από τον εαυτό μου)είναι δύσκολο να δουλέψεις πάνω σε χαρτί με σχέδια και επικίνδυνο θα έλεγα.Θέλει εμπειρία και μαστοριά.
    Θέλω να γράψω κι άλλα,μα σκέφτομαι ότι το σχόλιο θα είναι μεγαλύτερο απ'την ανάρτηση.Περιορίζομαι λοιπόν στο παρακάτω:
    Προσωπικά μου αρέσει πολύ πολύ(δις) αυτό που έφτιαξες.
    Δεν του λείπει τπτ.Ίσα ίσα έχει και στυλ και δυναμική και σίγουρα είναι πολύ εκφραστικό.Αυτά....οπότε....μπράααααβο σου :))
    Καλό σου κου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημασια εχει να σου αρεσει εσενα,γιατι ειναι κατι που θα αφησεις στον μικρο.Προσωπικα την λατρεψα αυτη την συνθεση ,ιδιως το περιγραμμα,για να μην αρχισα για την φωτογραφια!!!;)
    Αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eίναι μία από τις πιο γλυκές συνθέσεις που έχω δει!!
    Συνέχισε scrapbooker!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη σύνθεση και το περίγραμμα άξιζε τον μαρκαδόρο που χάλασες! Άσε τις προκλήσεις που σε κατευθύνουν και δημιούργησε για τον εαυτό σου. Και αν το έργο σου ταιριάζει πουθενά τόσο το καλύτερο!
    Keep going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω πως όταν δεις όλα τα σχόλια , από γνώστες του αντικειμένου και μη , θα καταλάβεις ότι η υπέροχη δημιουργία σου δεν ευχαρίστησε μόνο εσένα αλλά και όσους είχαν την τύχη να τη δουν.
    Ό,τι φτιάχνεται με την καρδιά μας είναι πάντα πετυχημένο!!
    Αχ να είχα το ταλέντο σου!!
    Και ο μικρός τέλειος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα δεν είμαι ειδική στο να κρίνω συνθέσεις. Θα πω μόνο αυτό που βλέπω. Βλέπω...εσένα! Η σύνθεσή σου είναι τόσο εσύ!!! Νομίζω ότι εφόσον έχεις βρει το στυλ που σε αντιποροσωπεύει, σ' αυτά τα πλαίσια να κινηθείς. Μου αρέσει πολύ και πόσο δίκιο έχεις και στις τέσσερις επισημάνσεις σχετικά με τα "λάθη" σου. Όσο τις διαβάζω τόσο περισσότερο συμφωνώ. Ειδικά με το "4". Θα προσπαθήσω κι εγώ να το δω μ' άλλο μάτι. Keep going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το χεις!!!!το χεις!!!!υπέροχη σύνθεση!!!!η φωτογραφία φοβερή!!!!καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. wow!!!!!!!!είναι φανταστική,τέλεια, καταπληκτική!!!!Μου αρέσει πολύ πολύυυυυ τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τα πολλά διακοσμητικά εαν έχεις το τελέντο να διακοσμησεις τη σελίδα σου πιο απλά!Το dοodling σου με έχει ξετρελάνει χίλια μπράβο!!!Και γιατι παρακαλώ να μην τη βάλεις σε πρόκληση????Φιλιά πολλά και να φτιάξεις και άλλες εαν κάνεις κέφι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τώρα το είδα αυτό! υπέροχη είναι! δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω! καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κααααααλέ!!!!!!! Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΗ η σύνθεσή σου!!! Τί λες τώρα!!!! Μπράβο Πουκαρινούλα, μπράβο! Κι άλλο - κι άλλο - κι άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη σύνθεση!!!!!μπραβο σου εισαι ταλέντο σε όλα !!!!!!!!!!!!!!!!Να συνεχίσεις !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: