Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

My lucy's crochet bag :) Tah Dah!

Πριν από περίπου ένα μήνα μου μπήκε στο μυαλό να αγοράσω και να δοκιμάσω βαμβακερά νήματα. Η αλήθεια είναι πως μετά από μια γρήγορη βόλτα στο ίντερνετ διαπίστωσα πως τα βαμβακερά νήματα είναι απαγορευτικά ακριβά ειδικά αν σκοπεύεις να φτιάξεις κάτι μεγάλο.... Σε πρώτη λοιπόν φάση είπα να αγοράσω αρκετά ανάμεικτα (μισό βαμβακερό μισό ακρυλικό) για να κάνω τις δοκιμές μου. Η παραγγελία μου δεν άργησε να έρθει και μόλις τα αντίκρισα ερωτευτηκα τα χρώματα και την υφή τους.

Ξεκίνησα λοιπόν να πλέκω με αυτά και απογοητεύτηκα....Η εταιρεία που επέλεξα ήταν η Drops και για την ακρίβεια η σειρά cotton light.


Tα νήματα αυτά όπως βρήκα εκ των υστέρων και σε διάφορα άλλα blogs ενώ έχουν φοβερό χρωματολόγιο και είναι σχετικά προσιτά σε τιμή έχουν το πρόβλημα να ανοίγουν οι επιμέρους κλώνοι καθώς τα πλέκεις με αποτέλεσμα να σε κουράζουν απίστευτα και να σε καθυστερούν πολύ επειδή συνεχώς μπλέκονται....

Εκτός αυτού ενώ είχα αγοράσει περίπου 18 κουκλίτσες των 50 γρ πλέκοντας την κουβέρτα διαπίστωσα πως η ποσότητα τους ήταν απελπιστικά λίγη με αποτέλεσμα να έπρεπε να αγοράσω τουλάχιστον άλλα τόσα για να καταφέρω να φτιάξω μια κουβερτούλα αγκαλιάς....

Και ενώ είχα πλέξει αρκετή ποσότητα ένα βράδυ το πήρα απόφαση και την ξήλωσα όλη! Δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναγοράσω αυτό το νήμα που τόσο με παίδευε ούτε να χαλούσα  σχεδόν 60 ευρώ για μια τοσοδούλα κουβερτούλα....

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω μανιωδώς για ένα μικρότερο πρότζεκτ για να μην πάνε χαμένα τα νήματα και έρευνα στην έρευνα έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση της Lucy (αποκλείεται να πλέκετε με βελονάκι και να μην ξέρετε την ταλαντούχα Lucy...).

Χωρίς πολύ σκέψη ξεκίνησα λοιπόν να φτιάχνω αυτή την τσαντούλα όχι τόσο γιατί μ αρέσουν οι πλεκτές τσάντες όσο γιατί θα ήταν μια τσάντα μόνο για τα νήματά μου και θα ταίριαζε να είναι και αυτή πλεκτή! Όσο την προχωρούσα τόσο ενθουσιαζόμουν ώσπου έφτασα στα χερούλια και έφαγα την πρώτη πίκρα! Επειδή είχα πολλές κουκλίτσες απο πολλά διαφορετικά χρώματα όταν έφτασα να πλέξω τα χερούλια κανένα χρώμα δεν θα με έφτανε και για τα δύο χερούλια ούτε καν συνδυασμός κάποιων χρωμάτων ίσως να μην με έφτανε. Ηδη πολύ κουρασμένη απο τον Γολγοθά αυτών των νημάτων έφτιαξα τελικά δύο εντελώς διαφορετικά χερουλάκια που για καλή μου τύχη δεν χτυπούσαν άσχημα σε σχέση με την υπόλοιπη τσάντα.

Τα λουλουδάκια για την διακόσμηση ήταν σκέτη απολαυση να τα φτιάχνω . Γιαυτό και παρασυρθηκα και έφτιαξα παραπάνω απ όσα χρειαζόμουν χαχα

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης και έφαγα την δεύτερη πίκρα. Αν και η Lucy στην τσάντα της δεν έχει βάλει εσωτερική επένδυση εγώ όταν την τελείωσα και  δοκίμασα να την γεμίσω διαπίστωσα πως σε λίγο καιρό με το βάρος θα ξεχείλωνε :( Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να βρω τρόπο να της φτιάξω εσωτερική επένδυση για να γίνει πιο σταθερή...

Για 5 ώρες πάλευα με υφάσματα και την ραπτομηχανή...Το ότι ήδη είχα τοποθετήσει τα λουλουδάκια και τα χερούλια έκανε την όλη υπόθεση πραγματικά άθλο! Αφού ξήλωσα και έραψα ούτε και ξέρω πόσες φορές τελικά τα κουτσοκατάφερα και ήρθε η ώρα να σας δείξω αυτό που έφτιαξα και που σας ζαλίζω τόση ώρα! Voila η τσαντούλα μου:







Και φυσικά επειδή πάνω που τελειώνω το ένα πράγμα πάντα έρχονται τα νήματα για το επόμενο την γέμισα και όλας με τα νηματάκια (ακρυλικά αυτή τη φορά που τα ξέρω και με ξέρουν χιχι) που σκοπεύω να τα κάνω ημίδιπλη κουβερτούλα προσεχώς ;)


Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση έχω να πω πως ο βαθμός δυσκολίας αυτής της τσάντας αποδείχτηκε μεγαλύτερος απ ότι είχα φανταστεί αλλά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε και με το παραπάνω! Είναι το κινητό μου καλαθάκι που θα μπορώ να το παίρνω μαζί μου για λίγο "crochet on the go"

Καλό απόγευμα σε όλους και μην ξεχνιόμαστε
Hacuna Matata ;)

2 σχόλια:

  1. Ναι μεν Γολγοθάς, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!! Όσο για τα μάλλινα νήματα, πράγματι είναι τόοοοσο ακριβά για να χαραμιστούν σε μεγάλα πρότζεκτ. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα και στρωτό πλέξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: