Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

coffee addict!

Βρε τι έχω πάθει η γυναίκα με τις προκλήσεις του Οκτωβρίου του Get Creative...η μία πιο ακαταμάχητη απο την άλλη, η μία πιο "γόρδιος δεσμός" απο την άλλη! Αλλά θα μου πείτε αν ήταν εύκολες δεν θα λεγόντουσαν προκλήσεις. Στην πρόκληση της Ευδοκίας η αλήθεια είναι πως λάτρεψα την εικόνα έμπνευσης! Λίγο ο εθισμός μου με το βελονάκι των τελευταίων ημερών λίγο τα χαρούμενα χρώματα με έκαναν να την χαζεύω για ώρα και να σκέφτομαι για ακόμα περισσότερη το βαθμό δυσκολίας του να φτιάξεις κάτι παρόμοιο. Αφού πείστηκα πως και να έψαχνα για οδηγίες η δεξιότητα μου στο πλέξιμο δεν θα μου επέτρεπε (ακόμα τουλάχιστον) να φτιάξω κάτι παρόμοιο επικεντρώθηκα στο ζητούμενο της πρόκλησης...Μια κάρτα είτε σε αυτά τα χρώματα, είτε με θέμα τον καφέ και τα κεκάκια, είτε το αριθμητικό στοιχείο 2, είτε κάποιος συνδυασμός. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Σφραγγίδα με φλυτζανάκια του καφέ δεν διαθέτω...αρχείο με φλυτσανάκι του καφέ για το cricut επίσης δεν διαθέτω...ουτε καν αυτοκόλλητο με κάτι σχετικό δεν διαθέτω...τι θα έβαζα πάνω στην κάρτα οεό??? Θα μου πείτε ας ακολουθούσες απλά τον χρωματικό συνδυασμό εγώ όμως ήθελα να έχει θέμα τον καφέ η καρτούλα μου, είμαι άλλωστε μεγάλος λάτρης του σε βαθμό εξάρτησης. Μια λύση υπήρχε να ζωγραφίσω εγώ με το χέρι κάτι σχετικό!
Τελευταία ο γίος μου άρχισε να ζωγραφίζει-μουντζουρώνει και όλο μας ζητάει να ζωγραφίσουμε και εμείς κάτι για εκείνον. Με λύπη διαπίστωσα πως οι ικανότητες μου στην ζωγραφική ήταν πολύ καλύτερες όταν ήμουν στο δημοτικό απ ότι είναι τώρα. Ούτε ένα απλό αυτοκινητάκι δεν μπορούσα να του ζωγραφίσω. Η παιδική αθωότητα έχει την ικανότητα να απλοποιεί τις εικόνες και να τις αποδίδει με έναν μοναδικό τρόπο. Όσο μεγαλώνεις το μυαλό σου γίνεται όλο και πιο σύνθετο με αποτέλεσμα όταν έρχεται η ώρα να ζωγραφίσεις για το παιδί σου ένα αυτοκινητάκι να θές το αυτοκινητάκι να έχει φανάρια, προφυλακτήρα, εξάτμιση κλπ κλπ με αποτέλεσμα το σχέδιο να βγαίνει μια σκέτη αποτυχία. Τα πράγματα είναι πιο απλά τελικά...ένα τετράγωνο και δύο ρόδες απο κάτω και ο μικρός πανηγυρίζει για το τέλειο αυτοκινητάκι της μαμάς! Μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με άλλα πράγματα??? Μήπως έχουμε κάνει τη ζωή μας περισσότερο δύσκολη απ ότι θα έπρεπε???
Στα πλάισια αυτής της απλοποιήσης και με αφορμή την πρόκληση όλο το απόγευμα ζωγραφίζα φλυτζανάκια του καφέ μέχρι να πετύχω κάποιο αξιοπρεπές! Και ιδού τα πειστήρια:




Στο τέλος έφτιαξα κάποια τα έδειξα στο μικρό και τον ρώτησα "Δημήτρη μου τι είναι αυτά?" εκείνος με κοίταξε με απορία κοίταξε το σκίτσο και μου είπε "Καφέ βρε μαμά!" Αυτά τα συγκεκριμένα φλυτζανάκια χρησιμοποιήσα τελικά στην κάρτα που ήταν και τα πιο απλά. Ελπίζω να μην φάω ντομάτες για την ικανότητα μου στην ζωγραφική δείξτε κατανοήση! Όσο για τα χρώματα χρησιμοποιήσα τα προτεινόμενα γαλάζιο-κόκκινο και καφέ.



Επλίζω να σας αρέσει...
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους ;)

17 σχόλια:

  1. Πλάκα έχεις :) Ωραιότατα τα φλιτζανάκια σου και πολύ ωραία η κάρτα σου Καλη επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχουτα!!!!! Είναι πανέμορφα και δεν σε πιστεύω με τίποτα ότι δεν μπορείς να ζωγραφίσεις! Να το πω εγώ, ναι! Μπράβο σου, είσαι πολύ γρήγορη και με πολύ καλό γούστο!!! Love it!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια είναι!...και μην ξαναδιαβάσω οτι δεν μπορείς να ζωγραφίσεις, οι κούπες σου είναι απίθανες!
    καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλε ζωγραφιστα ειναι;;; μοιαζουν σαν σφραγιδα!!μου αρεσει πολυ που εισαι εφευρετικη!!η καρτα ειναι τελεια!!!πανεμορφος συνδυασμος!!!
    ευχαριστω πολυ για τη συμμετοχη!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά φαίνονται σαν σφραγίδες τα φλυτζανάκια σου...Είναι τελεια...Καλή σου επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν δεν έλεγες τίποτα...θα σε ρώταγα που τις βρήκες τις σφραγίδες!!!!!!!
    είναι πολύ όμορφες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα μας δουλευεις???
    Ζητα μου να σου σχεδιασω ενα φλιντζανι...γιατι νομιζεις εχω τρελα με τις σφραγιδες?Γιατι ειμαι χαλια στο σχεδιο και κανω και χαλια γραμματα!
    Για μένα αυτή η κάρτα είναι καλύτερη σου μέχρι τωρα!Μου αρεσουν τα χρωματα πολυ,το σχεδιακι σου,τα γραμματα σου και η ατακα!Μπραβο!
    Καλη επιτυχια!:)

    Υ.Γ.Το κυπελακι του καφε ειναι φανταστικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη κάρτα! Είμαι και coffee addict, οπότε τη θαυμάζω διπλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα δεν μου βαζεις και μενα λιγο καφεδακι..πλακα κανεις πολυ ομορφη ειναι..εχει το δικο της στυλ...περνα απο το λημερι μου να παρεις ενα κερασμα..καλο σ.β...φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Absolutely fabulous.......and I totally agree about the coffee!!!!!!!!!xaxaxaxa
    hugz
    irini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα κορίτσια! Κυρίως με την Ελευθερία για να σου πω κι εγώ ότι αν δεν έλεγες τίποτα θα πίστευα ότι πρόκειται για σφραγίδα! Καλή επίτυχία και σ'ευχαριστούμε που παίζεις μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Great work once again! Love the quote. Thanks for playing along and good luck with the challenges. Channa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ μου αρέσει η καρτούλα σου!!!Να δω πότε θα ανέβω πάνω να πιούμε καφεδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και γω στην αρχη νομιζα οτι ηταν σφραγιδα!Ειναι υπεροχη η ζωγραφια σου!!Καλη επυτιχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζωγραφίζεις φανταστικά! Έχει δίκιο το παιδί ;-)
    Καλημέρες και Καλή επιτυχία στην πρόκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλή επιτυχία και καλώς σε βρήκα!είναι πολύ όμορφη και η ζωγραφική σου , ολοζώντανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: