Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

What's cooking?

Η σχέση μου με την μαγειρική είναι μια σχέση αγάπης και μίσους...Όταν έχω όρεξη μπορώ να φτίαξω και 2 φαγητά ταυτόχρονα, όταν βαριέμαι όμως ...μπορώ να κάψω ακόμα και τα μακαρόνια! Όσον αφορά την τάξη στην κουζίνα μου είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο.Το μεγαλύτερo μου προβλήμα όσον αφορά την οργάνωση είναι ότι γράφω τις συνταγές σε διάφορα χαρτάκια που σκορπίζω δεξιά και αριστέρα και που ποτέ δεν βρίσκω όταν τα ξαναχρειάζομαι. Για παράδειγμα αυτή τη συνταγή για τις κρέπες δεν λέω να την μάθω απ 'έξω και πάντα όταν θέλω να τις φτιάξω παίρνω τηλέφωνο την ξαδέλφη - Ελενίτσα που δεν βαριέται να μου την λέει ξανά και ξανά και ξανά. Εγώ όπως κάθε φορά την γράφω σε ένα χαρτάκι φτιάχνω τις κρέπες την επόμενη μέρα γράφω πίσω απο τη συνταγή τη λίστα για το σούπερ μάρκετ και μετά απο κάνα μήνα που μου ξανάερχεται όρεξη να φτιάξω κρέπες φυσικά δεν την βρίσκω και παίρνω ξανά τηλέφωνο! Η κοπέλα είναι λές και ζεί "τη μέρα της Μαρμότας" (φοβερή ταινία να την δείτε αν δεν την έχετε δει!) με εμένα που έχει μπλέξει.
Φέτος λοιπόν θα γιορτάσουμε για πρώτη φορά την Παραμονή της Πρωτοχρονίας στο καινούριο μας σπίτι και είπα να κάνω ένα ρεβεγίον...άρχισα λοιπόν να ψάχνω για γιορτινές συνταγές...Επειδή όμως σκέφτηκα πως το χάλι μου έχει παραγίνει και πως το πιθανότερο ήταν εκείνη την ημέρα να ψάχνω τα χαρτάκια μου αποφάσισα να φτιάξω ένα βιβλίο συνταγών μήπως και έτσι βάλω λίγη τάξη! Έφτιαξα ένα βιβλιαράκι με τσεπούλες και καρτούλες που τύπωσα απο εδώ . Χώρισα το βιβλιαράκι σε τρείς κατηγορίες (ορεκτικά κυρίως πιάτα και επιδόρπια) , κάθε κατηγορία 2 φύλλα, κάθε κατηγορία και διαφορετικό χρώμα κάρτας για να τα ξεχωρίζω εύκολα. Το καλό με αυτό το σύστημα είναι ότι μπορώ να προσθέσω στην κατηγορία όσα καρτελάκια μου χρειαστούν χώρια που μπορώ να τα βγάζω και να τα παίρνω στην κουζίνα χωρίς να διακινδυνεύω να λαδώσω όλο το βιβλιαράκι!
Η διακοσμηση του βιβλίου είναι αρκετά απλή αλλά γενικότερα θα το έχετε παρατηρήσει και απο τα mini album μου μου αρέσουν οι απλές σελίδες. Η γενικότερη αίσθηση που προσπάθησα να του δώσω ήταν να είναι λιγάκι vintage που αν και δεν είναι ακριβώς το στύλ μου μου αρέσει πολύ! Για πρώτη vintage προσπάθεια νομίζω βγήκε συμπαθητικό εσείς τι λέτε?













Τρέχω να βρώ συνταγές να το γεμίσω και ελπίζω αυτή τη φορά να μην τις χάσω...
Καλό απόγευμα σε όλους!
υγ: Αλήθεια έχετε τίποτα καλό να προτείνετε για γιορτινό τραπέζι????

12 σχόλια:

  1. Σιγουρα η πρωτη συνταγη θα ειναι οι κρεπες!!!!
    Πολυ ομορφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι καταπληκτικό αδερφάκι! :) πραγματικά μου αρέσει πολυυυυυυυυυυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το album σου, τέλειο!! Μια χαρά το vintage ύψος και ευχαριστούμε για το Link!!! (θέλω να δοκιμάσω και τις σακούλες που έκανες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα πολύ όμορφη και χρήσιμη η ιδέα σου!!!Και εγώ έχω παντού πεταμένα χαρτάκια με συνταγές και φυσικά ποτέ δε βρίσκω αυτό που θέλω όταν το θέλω!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ....ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΛΕΙΟ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τελειο...Και πολύ πρακτικό αφου όπως λες κι εσύ με τις τσεπουλες μπορείς να προσθέσεις όσες συνταγές θέλεις...Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα puccarinaki είναι πανέμορφο το βιβλίο συνταγών σου, πολύ χαριτωμένο!!! Μπράβο σου, που φτιάχνεις πράγματα για την καθημερινότητα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ κοριτσάκι και εγώ τα ίδια κάνω συνέχεια ψάχνω τις συνταγές μου!!!Το άλμπουμ είναι υπέροχο πραγματικά μου αρέσει που είναι απλό, σε ευχαριστούμε για το link...νομίζω ότι θα το χρειαστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμπαθητικό????? με δουλεύεις δεν μπορεί!!! σούπερ έγινε!!! μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: