Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Home Alone

Σήμερα ήταν μια απο τις ελάχιστες φορές που μέσα στον τελευταίο χρόνο είχα ένα ολόκληρο απόγευμα ολόδικο μου. Όλοι μικροί και μεγάλοι "την έκαναν" απο το σπίτι για διάφορες δουλειές και εγώ ξανα ένοιωσα τι πάει να πεί ησυχία! Όπως λοιπόν φανταζόσαστε μόλις η πόρτα έκλεισε μόνο δεν χόρεψα απο την χαρά μου. Άνοιξα το ραδιοφωνάκι μου (είμαι λιγάκι παλιομοδίτισσα σε αυτό τον τομέα...) ανέβασα απο το υπόγειο ραπτομηχανές υφάσματα κλωστές κλπ πήρα μια βαθεία ανάσα και βούτηξα. Και θα μου πείτε σε τι βούτηξες , στα βαθεία βούτηξα και θα σας εξηγήσω τι εννοώ!

Ο λόγος που ξεκίνησα να ράβω ήταν ένα tutorial στο οποίο είχα πέσει πάνω πριν απο μήνες τελείως τυχαία... Το αποτέλεσμα του tutorial ήταν πανέμορφο και άκρως χρηστικό αλλά ο βαθμός δυσκολίας του, για μένα που ούτε ραπτομηχανή δεν είχα ακόμα, πολύ μεγάλος. Τύπωσα τότε το tutorial να το έχω στο αρχείο μου (και σε αυτό είμαι λίγο παλιομοδίτισσα μου αρέσει να τα διαβάζω και ξαπλωμένη όσα με ενδιαφέρουν όχι μόνο στην οθόνη έτσι τα κατανοώ καλύτερα...) και υποσχέθηκα στον εαυτό μου κάποια στιγμή όταν αποκτούσα υλικά και ικανότητα να το δοκίμαζα.

Κατα καιρούς το έβγαζα και το ξεφύλλιζα ακόμα όμως και όταν απέκτησα ραπτομηχανή μου φαινόταν αρκετά προχωρημένο για αρχάριο. Είπα να κάνω πρώτα αρκετά εύκολα πραγματάκια για να εξοικοιωθώ με το ράψιμο και μετά να το τολμήσω.

Σήμερα όμως δεν κρατήθηκα άλλο....Με άλλες 2 απλές απόπειρες ραψίματος (που σας έχω ήδη δείξει) στον ενεργητικό μου και με τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό που με χαρακτηρίζει για εφόδια είπα να κάνω το μεγάλο βήμα! Η αλήθεια είναι πως τα βρήκα μπαστούνια σε πολλά μα πάρα πολλά σημεία...Η συγγραφέας του tutorial έγραφε πως ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης ήταν 3-4 ώρες και εμένα μου πήρε 9!!! ολόκληρες ώρες να το τελειώσω. Ειδικά προς το τέλος λόγω κούρασης μάλλον, ένα σημείο (το περιμμετρικό ρελάκι εννοώ) το ξήλωσα και το ξαναγάζωσα 4 φορές και πάλι καλό δεν βγήκε :( ! Απο το πείσμα μου να το φτιάξω ξέχασα ακόμα και να φάω μεσημεριανό ακόμα και να πάω τουαλέτα. Μόλις τελειώσα συνειδητοποιήσα πόσες ώρες είχαν περάσει και πόσες κλωστές είχαν πέσει πάνω στην μοκέτα (να ναι καλά η ηλεκτρική γιατί ακόμα κλωστές θα μάζευα)!

Η αλήθεια είναι πως έχει αρκετές ατέλειες αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που πλησίασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ακόμα και οι ατέλειες μου φαίνονται χαριτωμένες. Είναι ίσως απο τα λίγα πράγματα που νοιώθω περίφανη που έφτιαξα και αυτό γιατί αποτελεί την μόλις τρίτη απόπειρα μου στο ράψιμο!

Με χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω το τσαντάκι οργάνωσης υλικών που έφτιαξα βάση αυτού του tutorial:






Το τσαντάκι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τακτοποιήσεις όμορφα τα υλικά και τα εργαλεία σου όταν θέλεις πχ να πάς σε ένα crop. Μπορείς να βάλεις τα μαλλία και τις βελόνες σου για να τα πάρεις μαζί σου κάπου ακόμα και το κέντημα σου! Τα υφάσματα είναι τα γνωστά που έχω ξαναχρησιμοποιήσει αλλά η αλήθεια είναι πως απο όλα όσα μου έφερε η μαμά μου αυτά με εμπνεύουν περισσότερο απο όλα γιαυτό και τα χρησιμοποιώ συνεχώς...Τώρα που σιγά σιγά αποκτώ εμπιστοσύνη στην ικανότητα μου στο ράψιμο λέω να επενδύσω σε υφάσματα και να κάνω μερικές αγορές...Υπάρχουν πανέμορφα υφάσματα σε Online καταστήματα αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματία εδώ!

Το μόνο που μένει είναι να συμμετάσχω σε κανένα crop για να το χρησιμοποιήσω κιόλας ;)

Καλό βράδυ σε όλους απο μια αρχάρια ράφτρα!

υγ: κανονικά τα ελέυθερο απόγευμα μου έπρεπε να σχεδιάσω το μενού της Πρωτοχρονιάς να δώ τώρα τι θα ταίσω τον κόσμο βελόνες και κλωστες ???

25 σχόλια:

  1. Ειναι φανταστικο!!!!Εισαι φανταστικη!!!Εχω ενθουσιαστει!!!(Φαινεται???)
    Μπορεις να φτιαξεις μερικα και να σερβιρεις το μενου της Πρωτοχρονιας μεσα σε αυτα!:DDD
    Συνεχισε ετσι,τα πας περιφημα!!!!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααα!!!καλά είσαι απίθανη!!!!είναι τέλειο ζηλεύωωωω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρχάρια ράφτρα θα μου φτιάξεις και εμένα ένα !!θα το αγοράσω!!!!καλά Χριστούγεννα φιλενάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και τώρα που είδα το τιουτόριαλ...πάς καλά ?είχες την υπομονή και έκανες όοοοοοολλλλλλοοοοο αυτό? :0!!!! είσαι Θεά κορίτσι μου!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες Άλεξ....μπα 9 ώρες επί 15 άτομα πολλές πολλές ώρες χαχα μάλλόν θα τους ταίσω γιορτινά σουβλάκια χαχα

    Ιoanna μου γλυκία φτιάξε και εσύ ένα αν κρίνω απο τα τσόχινα στολιδάκια σου το έχεις και εσύ το μικρόβιο του ραψίματος άσε το λοιπόν να λειτουργήσει ;)

    Γιωτάκι μου πολυ γέλασα με το δεύτερο σχόλιο! Ω ναι θέλει λίγη υπομονή είναι η αλήθεια...Καλα Χριστούγεννα και σε σένα και την όμορφη ξανθούλα σου!!! Μόλις ξαναβρώ το κουράγιο να το ξαναδοκιμάσω θα φτιάξω και για εσένα ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιωάννα στείλε μουτη δ/νση σου ...φιλια στα μουτράκια σου και του Κεν Κουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιωάννα , μάλλον θα μας τρελάνεις.... είναι φανταστικό,είναι φοβερό,είναι χρήσιμο και ναι... το ζήλεψα και όταν θα πάρω σοβαρά την απόφαση να ασχοληθώ και έγω με την ραπτομηχανή μου, θαααααααα το φτιάξω!!!!!!!!!!!!!!

    Εμένα , να σου πώ, μου αρεσε πολύ περισσότερο, το δικό σου τσαντάκι από το tutorial!!!!!

    Λοιπόν, σ'έχω... και για πιο προχωρημένα πράγματα και άσε τα "Αρχάρια"......

    Χιχιχιχιχι!!!!

    Φιλάκια και Καλές Γιορτές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι αρχάρια μας λες?..!!!αυτο είναι φανταστικό!!τέλειο!!έχω ξετρελαθεί!!μπράβο σου !!εαν αυτή είναι η αρχή ανυπομονώ να δώ τι ακολουθεί!καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για άλλη μια φορά μεγαλούργησες, είναι πάρα πολύ ωραίο...! Μπράβο, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τι αρχάρια και πρασινα άλογα (όπως λέει ο λαός) μας λες;;;; έτσι είναι οι αρχάριες;;; θέλω κι εγώ ένα, είναι ακρως χρηστικό και χαριτωμένο, όπως είπες!!! Με κάνεις να αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε και εγώ να πάρω ραπτομηχανή και υφάσματα επιτέλους (φλερταρω καιρό με την ιδεα, κυρίως για παιδικά ρουχαλάκια, αλλά και αυτός ο σκοπός δεν είναι αμελητέος)...

    Πραγματικά ό,τι κι αν πούμε, θα υποτιμήσουμε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα!! Μπραβο και πάλι μπράβο για την επιμονή σου και τη δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ασε τα σάπια...αυτό δεν είναι δουλειά αρχάριας!!!!
    σούπερ έγινε το τσαντάκι σου...χαρά στην υπομονή σου!!!!!
    τι να πω...όσο για το μενού... φάτε ματια ψάρια..θα τους αραδιάσεις όλα όσα εχεις φτιάξει και θα ξεχάσουν την πείνα τους!!!
    φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ελα ρε συ.... τρομερό βγήκε....
    σχεδόν μου φαίνεται απίστευτο ότι το έφτιαξε εσύ! χιχιχιχ. Μπράβο πάντως... και μετά η μαμα λέει πως δεν έχεις υπομονή χιχιχιχ προφανώς όταν θέλεις έχεις και παρα έχεις! :P

    ΥΓ: αμάν πια με αυτό το ύφασμα! το έχω βαρεθεί! μήπως να αγοράζαμε κάνα ύφασμα για δώρο χριστουγέννων!??? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά είναι υπέροχο, φανταστικό , εντυπωσιακό - ότι και να πω είναι λίγο! Ξετρελάθηκα! Αγόρασα ένα τέτοιο τις προάλλες, δώρο στην κόρη μου, και δεν του φτάνει ούτε στην άκρη από το "στραβό" ρελάκι!
    Καλά Χριστούγεννα

    Μυρτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έλα τώρα....πες την αλήθεια....έχεις κάνει και άλλα με την ραπτομηχανή...δεν μπορεί!!! Είναι φανταστικό!!! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όταν θα έρθεις στο σπίτι μου για να κάνουμε μίνι crop και να μου φέρεις και εμένα ένα εεε???? Άντε μετά τις γιορτές πρέπει να βρεθούμε Ιωάννα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιωαννα δεν εχω κατι να πω..μα πως τα φτιαχνεις ολα αυτα τα υπεροχα?? Παρακολουθω το μπλογκ σου γαι να θαυμαζω τις δημιουργιες σου διοτι ειμαι το πιο αταλαντο πλασμα σεοτι εχει να κανει με κατασκευες και καλλιτεχνικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλές γιορτές χρυσοχέρα -και πεισματάρα αλλά καλά κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο είναιιιι!!!! Απίστευτο μου φαίνεται πώς το έφτιαξες! Και το αρχάρια δεν θα το 'λεγα! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πλάκα μας κάνεις τώρα!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

    Αρχάρια είπες;;;;;

    Το μόνο που θα γίνει όταν θα έχεις εξασκηθεί λίγο παραπάνω, είναι ότι θα τα κάνεις πιο γρήγορα... και τότε ελπίζω να δέχεσαι και παραγγελίες! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πλάκα μας κάνεις? αν όλες οι αρχάριες έφτιαχναν αυτό το υπέροχο καλαθάκι, οι προχωρημένες τι θα έφτιαχναν?..μακάρι να μπορούσα και εγω!!
    μπράβο- μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλα,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!τι εφτιαξες;;;; ειναι ονειρικο!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα το έλεγες και το τσαντάκι του Sport Billy, γιατί το συναγωνίζεται επάξια σε χωρητικότητα. Και η δουλειά σου καταπληκτική!!! Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο Ιωάννα, έγινε υπέροχο, χαλάλι όσες ώρες και να έκανες για να το φτιάξεις..Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πολυ ομορφο και πρακτικο,ο καινουριος χρονος ας σου φερει κι αλλες τετοιες μοναχικες στιγμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ! Σιγα που δεν θα τα καταφερνες, ημουν σιγουρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έπεσα τυχαία και δεν μπορούσα να κρατηθώ!!!
    Πω πω!!! Φανταστικό είναι καλέ!!! Αν το έχεις το ταλέντο, το έχεις! Πάει και τελείωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: