Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται οι απόκριες



Και μετά τα Χριστούγεννα τι ακολουθεί??? Μα τι άλλο απο τις απόκριες! Στους περισσότερους γνωστούς μου οι απόκριες δεν αρέσουν σε μένα όμως αρέσουν πολύ (όχι τόσο όσο τα Χριστούγεννα βεβαίως βεβαίως) Αφού μαράζι το είχα παιδάκι που τα γενεθλιά μου δεν ήταν μέσα στις απόκριες για να κάνω μασκέ πάρτυ.

Σαν ενήλικας δεν τις διασκεδάζω όσο θα ήθελα ίσως γιατί οι απόκριες είναι για τα παιδάκια και όχι για τριαντάχρονες γαϊδαρες σαν εμένα. Ευτυχώς που έκανα τον γίο μου και πλέον εκτονώνομαι σε εκείνον. Ένα θα σας πώ πέρσυ τέτοια εποχή ήταν 7 μηνών παιδάκι και φόρεσε 3! στολές. Φέτος ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα τον ντύσω αν και το δουλεύω εδώ και κάποιες μέρες στο μυαλό μου.

Πριν ντύσω λοιπόν το αγοράκι μου αποφάσισα να ντύσω τις κουκουβαγίτσες μου αποκριάτικα. Για την ακρίβεια μέσα στις γιορτές έφτιαξα τρείς κουκουβαγίτσες για τρία διαφορετικά άτομα και προσπάθησα να τους δώσω ένα ρόλο που να ταιριάζει στους παραλήπτες τους. Έτσι προέκυψαν η κουκουβαγίτσα-μαγισσούλα (για τη νεραϊδοφιλενάδα pink dreamer) η κουκουβαγίτσα-χίππυ (για την σκραποφιλενάδα Alex) και η κουκουβαγίτσα-μπαλαρίνα (για την μικρούλα Ναταλίτσα που είναι μια κανονική μπαλαρινούλα). Οι δύο πρώτες έχουν ήδη φτάσει στους προορισμούς τους η δε τρίτη βρήκε λίγη εναέρια κίνηση και θα πετάξει την άλλη εβδομάδα προς τον παραλήπτη της...

Και επειδή μετά το ασπρόμαυρο άλμπουμ αποζητούσα κάτι χρωματιστό απεγνωσμένα έφτιαξα ένα καδράκι για την μουντή και ασχημούλικη ντουλάπα που έχω στη δουλειά. Με πηλό έφτιαξα μια Kokeshi Doll ( ο Θεός να την κάνει...) την έβαψα με ακρυλικά χρώματα και την κόλλησα σε ένα καμβαδάκι που διακόσμησα με χαρτιά και λουλουδάκια. Έτσι πλέον η ντουλάπα μου έγινε κάπως πιο ανθρώπινη και πιο προσωπική. Ελπίζω να σας αρέσουν ;)

















6 σχόλια:

  1. Τελεια η μπαλαρινα! Εχεις αρχισει να βρισκεις το στυλ σου, συνεχισε ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa.....η μπαλλαρινα ...ολα τα λεφτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόκριες! οι αγαπημένες μου! πάντα βρίσκω τρόπους να μασκαρευτώ και να διασκεδάσω πολύ. Έχουμε φτιάξει φορεσιές στο χέρι...ούτε λίγες! Οι κυρίες κουκουβάγιες είναι τέλειες! με προσωπικότητα! όσο για το καδράκι...είμαι σίγουρη ότι έχεις το πιο χαρούμενο ντουλάπι στο γραφέιο! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολες οι κουκουβαγιτσες ειναι υπεροχες!Σ'ευχαριστω πολυ για το δωρακι!!!Και η ταμπελιτσα για το ντουλαπι σου ειναι παρα πολυ ομορφη!Αλλα η Kokeshi κουκλιτσα ειναι ολα τα λεφτα!Τι θα ντυθεις τις αποκριες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κουκουβάγιες σου και η ταμπελίτσα είναι τέλειες... Με άγχωσες λιγάκι για τις απόκριες... Ευτυχώς που το τριώδιο ανοίγει σε ένα μήνα και θα έχω λίγο χρόνο να ετοιμάσω τις στολές των παιδιών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xixixi puccarinaki mou ligo stenaxwrhmenh h mpalarina xixixi polu wraia!!!!
    mpravo kai apo mena!!!
    alla epeidh autes tis dhmiourgies tis exw dei, exw na pw ena akoma megalutero mpravo gia to kadraki sthn ntoulapa sou pou den exw dei!!!!!
    toso aplo kai tautoxrona toso xexwristo...mpravo!
    (ki ena mpravo kai se mena pou mallon katafera na grapsw gia prwth fora ena oloklhro sxolio...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: