Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Όσο ζείς μαθαίνεις



Αν με ρωτούσατε πέρσυ τέτοια εποχή τι είναι "advent calendar" το πιθανότερο είναι να σας κοιτούσα σαν το ούφο. Πέρσυ όμως τέτοια εποχή δεν ήξερα καν τι είναι scrapbooking... Μέσα απο το μαγικό ταξίδι της δημιουργίας η αλήθεια είναι πως καθημερινά ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα καινούριους όρους καινούριες τεχνικές. Η δεύτερη πρόκληση του Crafty Croppers gr για το μήνα Νοέμβριο είναι η κατασκευή ενός τέτοιου ημερολογίου.

Σύμφωνα με την πάνσοφη Βικιπαιδεία (λατρεύω την μετάφραση της αγγλικής λέξεως Wikipedia στα ελληνικά είναι πολύ αστεία...) advent calendar είναι ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο του Δεκεμβρίου αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Αρχικά είχε καθαρά θρησκευτικό ύφος με το πέρασμα των χρόνων όμως εξελίχθηκε σε ένα ευρηματικό ερέθισμα για πολλούς crafters στον κόσμο δημιουργίας πρωτότυπων κατασκευών. Μια ματιά στο ιντερνετ θα σας πείσει.

Υπάρχουν άπειρες ιδέες για την κατασκευή τους αν και ο πιο δημοφιλής είναι με την χρήση σπιρτόκουτων. Κύριος αποδέκτης τους είναι τα μικρά παιδιά μιας και πίσω απο κάθε μέρα του Δεκεμβρίου κρύβεται μια λιχουδιά, ένα μύνημα, ένα παιχνιδάκι. Έτσι ο μικρός ιδιοκτήτης του ξέρει πως όταν τελειώσουν τα δωράκια την επόμενη μέρα είναι Χριστούγεννα! Μπορεί ο γιός μου να είναι πολύ μικρός ακόμα για κάτι τέτοιο εγώ όμως θα έσκαγα αν δεν έφτιαχνα ένα. Έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω και αν έβγαινε καλό να το έκανα δωράκι σε κάποιο μεγαλύτερο παιδάκι.

Σε πρώτη φάση είπα να φτιάξω μόνη μου τα σπιρτόκουτα επειδή όμως για να φτιάξω 5 σπιρτόκουτα έκανα 3 ολόκληρες ώρες τελικά κατέφυγα στην εύκολη λύση της αγοράς έτοιμων...Η αλήθεια είναι πως ακολούθησα λίγο την πεπατημένη η πρώτη απόπειρα όμως ήταν λιγάκι αναγνωριστική. Τα χαρτιά μου δεν ήταν Χριστουγεννιάτικα μιας και ακόμα περιμένω τις Χριστουγεννιάτικες προμηθειές μου και έτσι όπως πάει μάλλον του χρόνου θα τις χρησιμοποιήσω προσπάθησα έτσι με τα ξύλινα χιονανθρωπάκια να δώσω την Χριστουγεννιάτικη πινελιά που επιβαλλόταν. Ατέλειες έχει πολλές όταν όμως τα συρταράκια γεμίσουν λαχταριστά σοκολατάκια νομίζω ο αποδέκτης του δεν θα προσέξει καμία τώρα για όλους εσάς κάντε λιγάκι τα στραβά μάτια...είπαμε πρωτάρα γαρ. Μέσα στο γενικότερο κλίμα έφτιαξα και δύο ακόμα καρτούλες μια στρογγυλή και μια τετράγωνη. Η στρογγυλή μαλλον θα συνοδεύσει το ημερολόγιο για να κάνουν όλα τα χιονανθρωπάκια παρέα.


Τελικά τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή και απο δημιουργική άποψη τι κρίμα που ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος αυτή την περίοδο λόγω υποχρεώσεων...που θα πάει θα το φτιάξω το στουντιάκι μου και τότε θα έχω και χώρο και χρόνο να δημιουργώ. Κλείνοντας σας έχω ένα κουίζ τι μπορούμε να κάνουμε τα άπειρα σπίρτα που παραχώρησαν τη θέση τους στα σοκολατάκια??? Δεν φτάνει που η κοπέλα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ με κοιτούσε με απορία (μάλλον για πυρομανή θα με πέρασε) έχω και μια σακούλα γεμάτη σπίρτα που με φτάνουν για μια ζωή ίσως και παραπάνω.

Καλό απόγευμα σε όλους!

Υγ: Αλήθεια η ανακαίνιση που μου έκανε η αδελφούλα μου στο μπλόγκ πως σας φαίνεται?









16 σχόλια:

  1. WOW...fantastic...love your match box advent calendar and your cards......my son loves the music on your blog!!.....thank you so much for playing along!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγινε τέλειο!!!!! Ωραία χρώματα, ωραία στολίδια.....Και οι καρτούλες υπέροχες!
    Περεμπιπτοντως...και ο δικός μου γιος λατρεύει το τραγούδι στο blog σου, αφού όταν αλλαξα σελίδα άρχισε να διαμαρτύρεται μέχρι να ξαναφορτώσει!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!
    και μπράβο στην αδερφούλα, μου αρέσει πάρα πολύ η καινούργια εμφάνιση του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η αλλαγή του blog σου!! Μέσα στο κλίμα!!! Με γεια!!!
    Πολύ όμορφο επίσης κ το advent κ οι καρτούλες σου!! Μπράβο σου!!
    Απορία το έχω κ εγώ...Ακόμα δεν πήγα βέβαια στο σούπερ να πάρω σπιρτόκουτα...αλλά αναρωτιέμαι από τώρα τι θα τα κάνω μετά...Κ αν δεν έχεις κ το σπιρτόκουτο να τα ανάψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουκλαρα μου εισαι θεαααα, τελειο το καινουριο σπιτακι σου και ασε στην παντα και καμια δημιουργια να μιλησουμε και λιγο μου ελειψες λεμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μου άρεσε πάρα πολύ που τα συρταράκια τα έντυσες με χαρτί! δεν θα το σκεφτομουν!πολύ όμορφο!
    προτείνω φέτος να φας τα σοκολατάκια εσύ γιατί αν μεγαλώσει ο μικρός θα στα τρώει...ρώτα κι εμάς!!χι!χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yπεροχο το κουτακι και η ανανεωση του μπλογκ.Θελω να φιαξω και εγω ενα για τον γιο μου,που θα μπορουσα να βρω οδηγιες?ειναι τελειο ο μικρος σου θα το ευχαριστηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι που στα παιδάκια σας αρέσει η μουσική που έχω βάλει γιατί σε πολλούς δεν αρέσει η μουσική στα μπλογκ και σκεφτόμουν να την βγάλω...

    Ρεβέκκα μου βρήκα ένα πολύ καλό tutorial για να φτιάξεις και εσύ ένα σου βάζω το link ελπίζω να σε βοηθήσει...
    http://classyandsophisticated.blogspot.com/2008/11/christmas-matchbox-advent.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο και το νέο μπλογκ και το ημερολόγιο!!!! Πολύ χαρούμενο και χαριτωμένο!!

    Ούτε εμένα μ' αρέσει η μουσική, αυτή όμως δένει τόσο πολύ με το μπλογκ σου και με την εποχή, που, να σου πω την αλήθεια, μ' αρέσει....Εξάλλου, θα τη βγάλεις ούτως ή αλλως μετά τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπέροχο!! και το στυλ της σελίδας σου αλλά και το advent με τα σπιρτόκουτα!!!!
    η αλήθεια είναι οτι και εγω θελω να φτιαξω ενα...αλλα δεν ξερω ποιος θα πρωτοφαει τις σοκολατες...η Δήμητρα ή ο Νίκος μου??? μηπως να φτιαξω 2???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουκλίστικο έγινε!!! Μπράβο!!! όσο για το τί θα κάνεις με τα σπίρτα που περίσσεψαν, ρίξε μια ματιά εδώ: http://sartenada.wordpress.com/2010/02/12/church-scale-models-from-matches-iglesias-de-maquetas-de-fosforos-eglises-maquettes-dallumettes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε ευχαριστω
    πολυ πολυ πολυ...φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφο έγινε το μπλογκ σου, Puccarina!! Το ίδιο και το σπιτάκι με τα σπιρτόκουτα και οι κάρτες!!! Και του χρόνου με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φαντασου να ηξερες κιολοας τι θα εφτιαχνες αυτο ειναι τελειο!!!! μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: