Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μα που πήγαν τα στρουμφάκια???

Όταν πρωτοαντίκρυσα στο μπλόκ της Ανεράιδας τα γλυκούλικα τσόχινα μανιταράκια τα λάτρεψα αν και σκέφτηκα (αφού διάβασα τις οδηγίες κατασκευής τους) πως θα ήταν αδύνατο να τα φτιάξω. Για μέρες η εικόνα τους ερχόταν ξανά και ξανά στο μυαλό μου, οι ανύπαρκτες όμως γνώσεις μου πάνω στην ραπτική με έκαναν να μην μπορώ να το πάρω απόφαση. Ώσπου το Σάββατο το πρωί είπα να το τολμήσω και ότι βγεί. Δεν ξέρω πως σας φαίνονται αλλά νομίζω για έναν αρχάριο καλό βγήκε το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως μελέτησα... Πριν ξεκινήσω είδα μερικά tutorials κυρίως για το θέμα της διακόσμησης τους και πλεόν δηλώνω υπερήφανα πως ναι ξέρω να κάνω "γαλλικούς κόμπους" (french knots).Με δυσκόλεψαν αρκετά αλλά όσο με παίδευαν τόσο πείσμωνα να τα ολοκληρώσω κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις δικές μου αλχημείες για να βγεί το αποτέλεσμα. Τώρα που τα κοιτάζω ολοκληρωμένα χαζοχαίρομαι μόνη μου που τα κατάφερα και ήδη έχω βρεί που θα τα στολίσω, στο τζάκι του καινούριου μας σπιτιού που με κόπο προσπαθούμε να χτίσουμε και ελπίζουμε να είναι έτοιμο το Πάσχα.
Μα πείτε μου έτσι που τα βλέπετε μόνο τα στρουμφάκια δεν λείπουν για να ολοκληρωθεί η εικόνα?




























Και επειδή το Χριστουγεννιάτικο πνέυμα όπως σας έχω ξαναπεί ήρθε για να μείνει φτιάξαμε με την αδελφή μου Χριστουγεννιάτικα δεντράκια για εκείνους που αγαπούν τις πιο μινιμαλ γραμμές με την τεχνική "οριγκάμι" Για τα χάρτινα δεντράκια το μόνο που χρειάζεστε είναι πέντε τετράγωνα χαρτιά σε κλιμακωτές διαστάσεις και αυτό εδώ το βιντεάκι. Είναι πανέυκολο, οικολογικό , δεν πιάνει χώρο, και δεν απαιτεί χρονοβόρο στόλισμα και ξεστόλισμα. Εγώ κάθε χρόνο φτιάχνω ένα τέτοιο για την δουλειά και σας συστήνω να το δοκιμάσετε!!!
Και το αστεράκι είναι φτιαγμένο με την ίδια τεχνική για όσους ενδιαφέρονται μπορώ να τους δώσω λινκ με οδηγίες και για αυτό.















Καλό απόγευμα σε όλους και μην ξεχνάτε να γράψετε στον Άγιο Βασίλη το γράμμα σας Βγάλτε απο το χρονο-σέντουκο την ξεχασμένη σας παιδικότητα και πιάστε το πληκτρολόγιο σας. Ζούμε άλλωστε στην Ελλαδίτσα και τα ΕλΤΑ καθυστερούν πολύ οπότε πρέπει να ξεκινήσετε.

17 σχόλια:

  1. Τέλεια!!!Μπραβο Πουκαρινα!Υπεροχα τα σπιτακια!Και τα δεντρακια πολυ ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι κουκλιστικα σαν εσενα !!!!
    παρα πολυ ομορφα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπέλα μου, δεν παίζεσαι!!!! Τι μανιταράκια είναι αυτά;; Τι βελονιές απίστευτες! Τι διακόσμηση τρισχαριτωμένη!!! Μπράβο σου!!!!!
    Και τα δεντράκια ωραία και έξυπνη ιδέα! (Το λινκ για τις κουκουβάγιες σου το διόρθωσα εγώ, δε χρειάζεσαι να ασχοληθείς....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι εξαιρετικα!Μπραβο για την επιμονη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ τέλεια!! Τέλεια!!!!! Μου αρέσουν πολύ τα μανιταράκια!! Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ όμορφα!!! Με το καλό να στολίσουν το νέο σας σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικά!!!Τα λατρεύω !θέλω και εγώ μανιταράκια,so cute!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου! Είδα τα "στρουμφοσπιτάκια" και τα ζήλεψα. Πράγματι, είναι τόσο ζωντανά. Κι επίσης, οι ιδέες με τα μινιμαλ χριστουγεννιάτικα δέντρα προτώτυπες. Λέω να δοκιμάσω κι εγώ κάτι εναλλακτικό αυτή τη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλάκα κάνεις;;; Δεν έχεις ξανασχοληθεί με ράψιμο και κέντημα κι έφτιαξες αυτά τα αριστουργήματα;;; Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα έχεις φτιάξει τέλεια!!! Μου αρέσει πολύ το κέντημα που έκανες στην βάση τους!!
    Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oh my GOD these are gorgeous soooooo cute!!!!!!!! love them....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα μανιταρακια με τρελαναν,με τι τα γεμιζεις και απο που ζητας το υφασμα φελτ?περιμενω απαντηση σου.Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sweet dreams το υλικό που τα γέμισα θα σε γελάσω πως λέγεται μιας και το είχε η μαμά μου είναι σαν αφρολέξ βαμβακι και είναι ειδικό για να γεμίζουν νομίζω και μαξιλάρια. Αν θες επειδή έχω κάμποσο μπορώ να σου στείλω λίγο να γεμίσεις τα μανιταράκια σου. Felt τώρα είναι η τσόχα και την βρίσκεις σε μαγαζιά με υφάσματα σε ποικιλία χρωμάτων ακόμα και στα Jumbo στα 5 βασικά χρώματα. Αν ζεις στην Αθήνα ο παράδεισος της τσόχας είναι στον Καραβέλη Καλαμιώτου 8-10 τελευταία το έμαθα και σκοπέυω να πάω για ανεφοδιασμό μόλις μου τελειώσουν αυτές που έχω. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον αλλα την άλλη βδομαδα θελω να παω για υλικα (καθοτι Χριστουγεννα και θελω να κανω αρκετα δωρακια)για αυτο σε ρωτησα για να μπορεσω να το ζητησω σωστα.Αυτο που θα στελνες κρατα το να γεμισεις καμμια νεα σου δημιουργια γιατι ειναι ολες υπεροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα δεντρακια ειναι παρα πολυ ομορφαα
    μπορεις να μου πεις πως τα εφτια3ες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: