Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αν..ή αλλιώς σκέψεις της αϋπνίας!

Χτες το βράδυ απο την υπερένταση μιας κουραστικής μέρας δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα. Αφού είδα ένα επεισόδιο  Grey's anatomy και ένα  Private practice (λες και δεν βλέπω αρκετό αίμα καθημερινά στην δουλειά...) έκλεισα το χαζοκούτι ξάπλωσα τα ανάσκελα και χάζευα το ταβάνι για ώρα.

Την ώρα που με πήρε μέχρι να αποκοιμηθώ έκανα διάφορες περίεργες σκέψεις.. Ξέρετε απο αυτές που κάνεις όταν το σώμα κοιμάται και το μυαλό δουλεύει ακόμα. Σκεφτόμουν όλα αυτά που ασχολούμαι και την σχέση που έχω με το καθένα ξεχωριστά, έτσι για να προσδιόρισω καλύτερα αυτή τη σχέση κατέληξα στην  εξής αλληγορία...

Αν οι χειροτεχνίες μου λοιπόν ήταν άνθρωποι....

Η τσόχα θα ήταν ο πιστός μου σύζυγος. Αυτός που δεν θα με απογοήτευε ποτέ και που όσο κουρασμένη και αν ήμουν θα με ανεχόταν. Αυτός που δεν θα μου έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις και που θα μου συγχωρούσε πάντοτε τα λάθη μου.

Οι κάρτες θα ήταν ο εραστής μου. Εκείνος που θα με παιδεύε αλλά θα το ευχαριστιόμουν! Που δεν θα είχα καταφέρει να τον κατακτήσω 100% αλλά τα τσαλιμάκια του όχι μόνο δεν θα με κουράζαν αλλά θα  με έκαναν να τον θέλω περισσότερο.

Το art journaling και το mixed media θα ήταν η κολλητή μου. Εκείνη που θα έπαιρνα τηλέφωνο όταν θα είχα τις μαύρες μου και που πάντα με τα λόγια της θα με ηρεμούσε και θα με γαλήνευε. Εκείνη που δεν θα χρειαζόταν να σκεφτώ καθόλου πως να της μιλήσω μην και παρεξηγηθεί.

Το scrapbooking τέλος θα ήταν ο συγγενής μου, η ξαδέλφη εκείνη που θα την αγαπούσα λόγο συγγένειας αλλά που ώρες ώρες θα με εκνεύριζε και θα με τσάντιζε τόσο που δεν θα ήθελα να την δώ μπροστά μου. Φυσικά πάντα στο τέλος θα τα βρίσκαμε και θα κάναμε υπέροχη παρέα μέχρι τον επόμενο καβγά μας.

Ναι το ξέρω πως ίσως νομίζετε πως τα έχω χάσει αλλά κάπως έτσι είναι η σχέση μου με τον κάθε ένα τομέα χωριστά και το ανακάλυψα χτές βράδυ μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Φυσικά μετά ξεράθηκα και το επόμενο που θυμάμαι είναι το εκνευριστικό ξυπνητήρι να χτυπάει επίμονα.

Και μετά απο αυτή την εισαγωγή να σας πω πως σήμερα με επισκέφτηκε η "ξαδέλφη" που λέγαμε πιο πάνω και πως σε γενικές γραμμές καλά περάσαμε χωρίς να τσακωθούμε ιδιαίτερα χαχα δηλαδή έφτιαξα μια σύνθεση  για την πρόκληση της Χρύσας και το Scrap and Grap που είχε ως θέμα την παρακάτω φωτό έμπνευσης :


Για να πάιξω σε αυτή την πρόκληση έπρεπε να φτιάξω μια σύνθεση με τα δύο χρώματα της φωτό συν δύο ακόμα, να χρησιμοποιήσω μια φωτό χωρίς πρόσωπα αλλά αντικείμενα και το θέμα της σύνθεσης να είναι κάτι που αγαπώ.

Έτσι έφτιαξα αυτή την σύνθεση:





Και επειδή τον τελευταίο καιρό μια κούραση την έχω... καταφύγιο βρίσκω όπως πάντα στην αγκαλιά του πιστού μου "συζύγου" για να ξεκουράζομαι! Ιδού τα πειστήρια :







Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Ελπίζω να μην σας ζάλισα ;)
Καλό απόγευμα σε όλους!!
υγ: Λίγο τουρλού η σημερινή ανάρτηση χιχι.

19 σχόλια:

  1. Είναι τόσο απολαυστικό το γράψιμο σου!!! Εγώ πιστό σύζυγο δεν έχω :P ...και σίγουρα ο εραστής μου είναι οι κάρτες....για όλα τα άλλα θα ψάξω να βρω τι ρόλο παίζουν στη ζωή μάθω...Η ξαδέρφη πάντως απίστευτη!! φιλάκια και καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν νομίζουμε ότι τα 'χεις χάσει! Εγώ παίζω συχνά με την παρέα μου αυτό το παιχνίδι που το λέμε "Αν ήταν..." (Βάζουμε κάποιο πρόσωπο στο μυαλό μας και οι υπόλοιποι ψάχνουν να το βρουν ρωτώντας Αν ήταν π.χ. φρούτο, τι θα ήταν; χιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα από εδώ ο σύζυγος από εδώ το αίσθημα μου χαχαχα έτσι κάπως είμαι και εγώ.
    Οι κουκουβάγιες απλά πανέμορφες και τους πάει πολύ το πουά!
    Καλή επιτυχία στην σύνθεση σου!!! :Ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννα μου είναι πάντα τέτοια απόλαυση να διαβάζω τα ποστ σου...!!! Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι καλοί μας εαν διάβαζαν την σημερινή σου ανάρτηση, χιχι! ...ο δικός μου πάντως θα το έπαιρνε πολύ προσωπικά!
    Η σύνθεση σου φοβερή, μάλλον είστε αγαπημένες με την ξαδέλφη αυτές τις μέρες! καλή επιτυχία κοριτσάκι μου!
    by the way, λατρεύω το Private Practice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω Ιωάννα μου... μήπως να σκεφτείς να γράψεις κιόλας κάτι; Είσαι καταπληκτική, σκέτη απόλαυση!!!! Βρε πού τα σκέφτεσαι όλα αυτά;

    Όπως λέει και η Αλίκη, σούπερ αγαπημένες με την ξαδέλφη πρέπει να ήσουν, η σύνθεσή σου είναι άπαιχτη! (Αν και νομίζω ότι την αγαπάς ή σε αγαπάει η ξαδέλφη πολύ περισσότερο απ'όσο νομίζεις, σου το έχω ξαναπει).

    Όσο για τον πιστό σύζυγο... δεν έχω λόγια! Άψογεςςςςς!!!!

    (ΒTW, κι εγώ βλέπω και το Grey's και το Private Practice, χιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ιωαννα μου ειναι τελεια η συνθεση σου!!! και το θεμα της!!! και μενα μου αρεσει το tea!! χιχιχιχι οσο για τις κουκουβαγιουλες .. τις λατρευω!!!! καποια στιγμη ισως βρω το θαρρος να δοκιμασω και γω να φτιαξω κουκουβαγιουλες αλλα μεχρι τοτε θα καμαρωνω τις δικες σου!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απολαυστικοτατη η αναρτηση σου!!συμφωνω με την Αναστασια...μηπως να σκεφτεις σοβαρα να γραψεις????αν και δεν αναφερες πουθενα τη σχεση σου με το γραψιμο....μεγαλη παραληψη!!!!!
    η συνθεση σου θαυμασια...δειχνει ποσο αγαπημενες ξαδελφες εισαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ έχω ξαναματαπεί πως όταν γράφεις... ζωγραφίζεις!!! Έχεις ταλέντο (και σ' αυτό)!!! Αναρωτιέμαι βλέποντας τις κουκουβάγιες πόση ώρα θέλει να γίνει η καθεμιά!!! Και τι στραβομάρα, δηλαδή!!! Τα δεντράκια τα έφτιαξες εσύ κι αυτά; Μαζί με τις κουκουβάγιες είναι το κάτι άλλο! Φοβερό κόνσεπτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα είναι τέλεια, μα τι γλυκιές κουκουβάγιες. Με έβαλες σε σκέψεις! Σύζυγος σίγουρα το βελονάκι, εραστής το ράψιμο, κολλητή το σχέδιο και ξαδέρφη το scrapbooking! Και ναι, πριν κοιμηθώ τα κατηγοριοποίησα και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα ... με άφησες πάλι άφωνη... τόσο ο λόγος σου (το έχουμε ξαναπεί), όσο και οι δημιουργίες σου... με εντυπωσιάζουν και με αγγίζουν κάθε φορά! Κι αυτό είναι που με χαροποιεί και περισσότερο νομίζω... Με κάνεις πάντα να βρίσκω τον δικό μου εσωτερικό κόσμο, με βάζεις σε μονοπάτια παρόμοιων σκέψεων...αλλά πάνω απ' όλα αισθάνομαι ότι έχεις καταλάβει τελικά ποιος είναι ο δικό μου σκοπός... κι αυτό με ανεβάζει στα ουράνια! Χαίρομαι που δεν τσακώθηκες με την αγαπημένη "ξαδέρφη", αλλά της άφησε το περιθώριο να σε κάνει να περάσεις καλά στο τέλος... Χαίρομαι που δεν ξεχνάς ποτέ να φροντίζεις για τη δική σου ψυχική ηρεμία και γαλήνη.. ακόμα και με μια απεσταλμένη "ξαδέρφη" από το Scrap And Grab!!! Σ'ευχαριστώ για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pragmatika kai egw nomizw oti prepei na grapseis ta keimena sou einai panta uperoxa opws kai oi dhmiourgies sou!!!!ma pws ta exeis kataferei kai exeis toso armonikes sxeseis me suzigo filo kollhth kai skaderfh....bravo bre paidaki mou se thafmazw <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο βρε Ιωάννα έγραψες!!Η σύνθεση είναι σούπερ και κάτι παραπάνω...όσο για τις κουκουβάγιες υπέροχες!!φοβερα χρώματα και απλά τελειες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To post σου σκέτη απόλαυση..όπως πάντα εξάλλου! Μάλλον δεν πρέπει να εχει υπάρξει αρσενικό που να μπορεί να καταλάβει πλήρως εμάς τις γυναίκες, οπότε έχεις πέσει μέσα σε ότι αφορά τις σχέσεις της ζωής σου!!!!!!!!!!!!! Ολα υπέροχα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν εχω τι να πώ Ιωάννα μου... για το γράψιμο σου ούτε λόγος...μήπως να μας στείλεις να διαβάσουμε τα παραμύθια που έχεις γράψει???
    ο παραλληλησμός των "τεχνών" με αγαπήμενα πρόσωπα μοναδικός, η "ξαδέρφη" μεγαλούργησε ...όσο για τον σύζυγο... αγαπημένος και υπέροχος!!!!!
    σε φιλώ γλυκά!!!
    και ναι ... εκαψα το φαγητό!!!! χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καθε σου ανάρτηση τοσο ξεχωριστή
    !..και η σύνθεση σου υπέροχη, απλη λιτη ε τελειες λεπτομέρειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποσο εξαιρετικη και απολαυστικη η αλληγορια σου...
    ειναι μαγικο να μπορει κανεις να αποτυπωσει τις σκεψεις του, τοσο ομορφα και συνοπτικα.
    Καταπληκτικη και η συνθεση σου,μου αρεσε τρελα η λεπτομερεια της μασκας σε σχημα καρδιας.
    Πανεμορφες οι κουκουβαγιες!Ευχομαι καλες γιορτες να χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: