Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ανταλλαγή σελίδων "volume 1"


Σας είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση πως συμμετέχω σε μια ανταλλαγή σελίδων θυμάστε?? Ε και να θυμάστε εγώ θα σας ξαναπώ χαχα. Μια αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων που μοιραζόμαστε την ίδια "αγάπη" πριν περίπου δύο μήνες μέσω μιας σελίδας που έχουμε φτιάξει στο facebook αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια ανταλλαγή σελίδων. Κάθε συμμετέχων θα έπρεπε να φτιάξει τόσες σελίδες 6 επί 6 ίντσες όσες και οι συνολικοί συμμετέχοντες και να τους τις ταχυδρομήσει. Στο τέλος της διαδικασίας ο κάθενας μας θα είχε ένα μοναδικό μίνι άλμπουμ φτιαγμένο όχι απο τον ίδιο απο όλους τους υπόλοιπους! Η ιδέα απο την αρχή ήταν εξαιρετική και ο τελικός αριθμός των ατόμων που έπαιρναν μέρος 32! Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των σελίδων το τέλος Μαίου και βασική προυπόθεση οι σελίδες να αντιπροσωπέυουν όχι τον παραλήπτη αλλά τον αποστολέα. Αρχικά κατενθουσιάστηκα!!! Ο χρόνος υπέραρκετος και το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά ένα μικρό έργο τέχνης φτιαγμένο απο 32 διαφορετικούς ανθρώπους σε 32 διαφορετικά αντίγραφα σκορπισμένα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας! Για μέρες έσπαγα το κεφάλι μου τι με αντιπροσωπεύει....Αρχικά σκέφτηκα την Ιαπωνία αλλά δεν ήθελα πάλι να "εκμεταλευτώ" την εύκολη λύση της καταγωγής μου. Έτσι μετά απο πολύ σκέψη και αρκετή ενθάρρυνση απο φίλους αποφάσισα πως το υλικό που με αντιπροσωπεύει όχι τόσο γιατί το επέλεξα αλλά γιατί μάλλον εκείνο επέλεξε εμένα είναι η τσόχα. Το πάντρεμα όμως τσόχας πάνω σε χαρτί ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδοκιμάσει και το ψιλοφοβόμουν. 

Στο ενδιάμεσο ξεκίνησα δειλά δειλά να φτιάχνω κάποια στολιδάκια απο τσόχα και να στήνω διάφορες σελίδες στο μυαλό μου. Το πράγμα όμως δεν πήγαινε ακριβώς όπως θα ήθελα...Τα στολιδάκια μου έπαιρναν πάααρα πολύ χρόνο και φοβόμουν πως αν "δεν έδενε η συνταγή" πάνω στο χαρτί πως θα έφτανα στο παρά πέντε χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Έτσι το αρχικό σχέδιο να φτιάξω 31 διαφορετικά πατρόν ώστε η κάθε σελίδα να είναι μοναδική άρχισε να ναυαγεί ήταν σχεδόν ακατόρθωτο. Άρχισε λοιπόν το φασόν. Κατέληξα σε τρία σχέδια τα οποία είπα να αναπαράγω σε διαφορετικούς χρωματισμούς ώστε να μην εξαφανίσω εντελώς τον παραγοντα της "μοναδικότητας" με τον οποίο τόσο φλέρταρα. Ακόμα όμως και έτσι ο χρόνος που απαιτούσε κάτι τέτοιο δεν ήταν και αμελητέος... Στο μεταξύ οι πρώτες σελίδες άρχισαν να καταφθάνουν σπίτι μου και εγώ χαιρόμουν σαν μικρό παιδί κάθε φορά που χτυπούσε το κουδούνι μου. Κάθε σελίδα που λάμβανα τόσο πείσμωνα πως θα έπρεπε να τα καταφέρω. Με αφορμή μια πρόκληση του Get Creative έκανα και μια αναγνωριστική προσπάθεια για το πώς "κάθεται" η τσόχα πάνω στο χαρτί χρησιμοποιώντας κάποια απο τα στολιδάκια που είχα ετοιμάσει...Και ενώ η αλήθεια είναι πως αγχώθηκα ακόμα περισσότερο επειδή σχεδόν όση δουλειά είχα κάνει την είχα "ξοδέψει" σε κάτι άσχετο απο το αρχικό στόχο μου , το αποτέλεσμα αυτού του περίεργου παντρέματος τσόχας και χαρτιού αποδεικνυόταν αρκετά ικανοποιητικό!

Με αρκετή υπομονή κατάφερα έτσι να ολοκληρώσω τα 31 τσόχινα στολιδάκια πριν λίγες μέρες επιτέλους!!! Και σήμερα είμαι τρισευτυχισμένη γιατί μετά απο 3 ξενύχτια ολοκλήρωσα και τις 31 σελίδες που ήδη άρχισαν να πετάνε προς τους παραλήπτες τους. Η επιλογή του πιά σελίδα θα σταλεί σε ποιόν έγινε τελείως τυχαία απλά προσπάθησα να μοιράσω τα τρία διαφορετικά σχέδια ανα νομούς της Ελλάδας χαχα. Δυο σελίδες απο της 31 είναι τελείως διαφορετικές και αυτό γιατί αποτελούσαν προσχέδια όταν ακόμα προσπαθούσα να αποφασίσω τι θα φτιάξω...
 Σε αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάσω την πρώτη θεματική ενότητα που την ονόμασα "You are not a tree" και που αποτελείται απο 9 σελίδες με τσόχινα δεντράκια. Στις φωτό θα δείτε τις 7 απο τις 9 γιατί η μία κάπου είχε μπερδευτεί με τις αλλες και απουσιάζε στην φωτογράφιση και η άλλη είναι αυτή που βιαζόταν και έφυγε νωρίτερα γιατί έπρεπε να ταχυδρομήσω στον παραλήπτη και κάτι άλλο.



Όπως βλέπετε απ όλα έχει ο μπαξές...πορτοκαλιές, μηλιές, καστανιές, δαμασκηνιές, λεμονιές, αμυγδαλίες και όλα ανθισμένα βλέπετε είναι και Άνοιξη! Καλό μήνα σε όλους λοιπόν με τα ανθισμένα δεντράκια μου που ελπίζω να σας αρέσουν.
 ......συνεχίζεται
υγ: σήμερα είμαι τόσο χαρούμενη για τις καρτούλες μου και τη σύνθεση μου που διακρίθηκαν στο Get Creative χιχι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σχεδιαστική ομάδα!!!!

11 σχόλια:

  1. Αχ τώρα που είδα τις σελίδες σου, περιμένω κι εγώ τον ταχυδρόμο να μου χτυπήσει το κουδούνι! Μια από αυτές είναι η δική μου εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεινα αφωνη οι σελιδες σου ΥΠΕΡΟΧΕς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!εντυπωσιστηκα με την τοση υπομονη σου να γραψεις(το στοιχειο σου)ολη μα ς την...ιστορια με τις σελιδες! ολη αυτη η οργανωση με τις σελιδουλες μας οι οποιες καταληγουν ...σελιδαρες!!!!!!!!!!!
    Ανυπομονω να παρω την δικια μου καθως αν δω και τις υπολοιπες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανυπομονώ να τη λαβω!!! Είναι φανταστικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι όλες υπέροχες!...και μοναδικές! σαν εσένα και όλες εμάς τις υπόλοιπες 31 τρελές! χαχα!
    Ιωάννα μου ξεπέρασες πάλι τον εαυτό σου και σε ευχαριστούμε γι'αυτό!
    Ανυπομονώ να λάβω την δική μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. They are absolutely gorgeous!!!!!!!!...cant wait!!
    hugz
    irini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελειες τέλειες τέλειες τέλειες... δεν χορταίνω να το λέω!!!! όλες υπέροχες και μοναδικές!!!! Μπράβο σου!!!!!!!
    και φυσικά πολλά συγχαρητήρια για τις 3 διακρίσεις σου !!!! καλή συνέχεια!! φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφες και πραγματικά μοναδικές οι σελίδες! Σίγουρα θα τις λατρέψουν οι παραλήπτες!
    Καλό Μήνα με όμορφες, όπως πάντα, δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχη ιδέα και υπέροχο αποτέλεσμα!!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αριστούργημα είναι!Χαίρομαι,χαίρομαι,χαίρομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ! Πώς μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση! Πραγματικά σε θαυμάζω για τα υπέροχα στολίδια που φτιάχνεις... και μου αρέσει πολύ και το θέμα των σελίδων σου!

    Όσο για τις πολλαπλές διακρίσεις στο Get Creative... τις άξιζες και με το παραπάνω!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: