Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το κορίτσι που κοιτούσε το φεγγάρι...

Ήμουν που ήμουν ένα μεγάλο παιδί με το needle felting παραέγινα. Δεν ξέρω γιατί αλλά η υφή του μαλλιού ξυπνάει μέσα μου εικόνες παραμυθιού...Όταν παρήγγειλα τις προμήθειες ούτε και ήξερα πόση ποσότητα χρειάζεται για να φτιάξεις κάτι. Όταν τις παρέλαβα με εκπληξη διαπίστωσα πως η ποσότητα ήταν εξωφρενικά λίγη. Όταν άρχισα να δουλεύω κατάλαβα πως ήταν λίγη πολύ απλά γιατί δεν χρειαζόταν πολύ χιχι. Βέβαια εκτίμησα για ακόμα μια φορά λάθος την ποσότητα απο κάποια βασικά χρώματα με αποτέλεσμα να ξεμείνω και να μην μπορώ να φτιάξω άλλα ανθρωπάκια. Αλλά δεν πειράζει λίγη αποχή θα μου κάνει καλό.
Οι εντυπώσεις μου για το needle felting μετά απο 5 μέρες που το παλεύω είναι οι ακόλουθες:
1) Στα tutorial φαίνεται πιο εύκολο από ότι πραγματικά είναι,δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Αφού τα κατάφερα εγώ 100% μπορείτε και εσείς ;)
2)Τα τρυπήματα με τη βελόνα είναι αναπόφευκτα. Ευτυχώς που θα περιμένω ανεφοδιασμό σε υλικά για να ξεκουραστούν τα χιλιοτρυπημένα δαχτυλάκια μου άουτσ.
3)Το σφουγγάρι που απαιτείται δεν είναι κανένα ειδικό σφουγγάρι αν θελήσετε να δοκιμάσετε αγοράστε απο το super market ένα σφουγγάρι απο αυτά που προτιμάμε για να πλένουμε το αυτοκίνητο (ξέρετε εκείνο το πυκνό ορθογώνιο...)
4)Η τεχνική είναι άκρως διασκεδαστική το μόνο αρνητικό είναι πως εγώ που έφτιαχνα ανθρωποειδή σε κάποιες φάσεις ένοιωθα σαν να κάνω βουντού σε ξωτικάκια , άντε στην καλύτερη βελονισμό.

Και επειδή η αδελφή μου και η ξαδέλφη μου με παρακίνησαν να δοκιμάσω για να τις ευχαριστήσω έφτιαξα κάτι για την καθεμία εξαντλώντας τα τελευταία μου αποθέματα








΄
"το κορίτσι που κοιτούσε το φεγγάρι" ήταν το πιο δύσκολο απο όλα όσα έφτιαξα και είναι για την ξαδελφούλα Ελενίτσα (μην σας παραξευνεύει το υποκοριστικό 28 χρονών είναι αλλά μέχρι να πεθάνουμε Ελενίτσα θα την φωνάζουμε χιχι). Ο λόγος που ήταν δύσκολο φαίνεται στην τρίτη φωτό και είναι το μέγεθος...Όσο πιο μικρούλη τόσο πιο λεπτές οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις!





Το ξωτικό Leonardo Di Caprio σε στύλ "i am the king of the world" είναι για την αδελφούλα μου που μου έκανε ειδική παραγγελία να μην έχει μαλλία! Το ήθελε καραφλό γιατί το άλλο αρσενικό που είχα φτιάξει με τα μαλλία της φαινόταν λίγο γκέι...άκουσον άκουσον!


Τι να σε κάνω που δεν σου χαλάω χατήρι.

Κάπου εδώ λοιπόν ανάμεσα σε ξωτικά , κοριτσάκια και χνουδωτά φεγγάρια λαμβάνει τέλος (προσωρινά ελπίζω) το παρθενικό μου ταξίδι στο needle felting. Σας ευχαριστώ που αγαπήσατε τα μικρά μου δημιουργήματα όσο τα αγάπησα και εγώ. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!!



14 σχόλια:

  1. Οι felt δημιουργιες σου ειναι υπεροχες οπως και συ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχα όπως όλα οσα κάνεις !!!Θεά η αδερφούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ όμορφα .... καλή συνέχεια, χιχιχιχι!!!!!!
    Φιλενάδα, είναι να μην πάρουμε φόρα...
    Εύχομαι καλό μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι απίστευτα όμορφα αυτά που έφτιαξες!έχω μείνει άφωνη!...ανυπομονώ για την συνέχεια!
    καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο γλυκά αυτά τα ανθρωπάκια που φτιάχνεις,ειδικά το κορίτσι που κοιτούσε το φεγγάρι! Φαίνεται ενδιαφέρων τεχνική,ίσως στο μέλλον να την δοκιμάσω!!!
    Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ όμορφο το κοριτσάκι μου αρέσουν τα κοτσίδια του! Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι καταπληντικά όλα όσα έκανες μέχρι τώρα. Μπράβο! Καλό Σ/Κ και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφα όλα!!!πολλά μπράβο!!!καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα γλυκιά puccarina! Κάθε φορά με εντυπωσιάζεις ευχάριστα με τις γλυκύτατες δημιουργίες σου!!! Είναι τοοοοσο cuuuute!!!!! Αποκλείεται να μπορέσω να τα φτιάξω εγώ πάντως! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πολύ γλυκά και τα δύο ανθρωπάκια - ξωτικά και με το φεγγαράκι μου αρέσουν οι φωτογραφίες που έχεις πάρει!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πανέμορφα τα ανθρωπάκια σου! Μπράβο Ιωαννούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Super-super-super like!!!! Είναι τόσο όμορφα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: