Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το γεφύρι της Άρτας....

Αυτό παθαίνεις όταν ξεκινάς να φτιάχνεις κάτι χωρίς να το έχεις σχεδιάσει πρώτα καλά στο μυαλό σου...Τις προάλλες μας έφεραν στη δουλειά κάτι υλικά μέσα σε σκληρά χαρτόκουτα. Όταν είδα τα άδεια χαρτόκουτα σκέφτηκα πως κάτι θα μπορούσα να φτιάξω με αυτά. Σε πρώτη φάση έκοψα και τσάκισα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα κλασέρ. Χαρούμενη για το τέλειο σχήμα που είχα πετύχει το έντυσα με διάφορα χαρτιά. Ήταν τόσο όμορφο που έμοιαζε σαν ένα έτοιμο ντοσιέ που απλά το είχα ντύσει. Και απο εκεί και πέρα ξεκινάει το κόψε ράψε ξήλωνε...Ωραία έφτιαξα το όμορφο ντοσιέ πως θα ενσωμάτωνα μέσα σε αυτό το οτιδήποτε??? Λάθος πρώτο: καλύτερα να φτιάχνεις πρώτα το εσωτερικό και μετά το εξωτερικό! Επί δύο νύχτες έχασα κυριολεκτικά τον ύπνο μου ψάχνοντας πιθανές λύσεις. Ώσπου άνοιξα ένα αληθινό κλασέρ και είδα αυτό το σιδεράκι που έχει για να κρατάει σταθερά τα φύλλα. Το έβγαλα και με άπειρες πατέντες κατάφερα με μια κορδελίτσα να στερεώσω πάνω του δύο κρίκους. Στη συνέχεια έπρεπε να βρώ τρόπο να τοποθετήσω αυτή την ευφάνταστη κατασκευή πάνω στο δικό μου ντοσιέ...Σκέψη στην σκέψη άνοιξα στην πλάτη του ντοσιέ μου δύο τρυπούλες και το έδεσα με κορδελίτσα. Μέχρι εδώ καλά τα είχα καταφέρει έλα μου όμως που ήθελα στο εσωτερικό να βάλω διάφανα τσεπάκια για να αποθηκεύσω τις ακρυλικές μου σφραγιδούλες. Ο βιβλιοπώλης της γειτονιάς μου πρέπει ακόμα να με βρίζει απο μέσα του. Επι μία ώρα έψαχνα όλες τις διαφάνειες που είχε στο μαγαζί του για να βρώ κάτι που να μπορώ να χρησιμοποιήσω. Τέλος βρήκα κάτι Α4 διαφάνειες χωρισμένες στην μέση σε δύο τσέπακια. Κόψε πάλι να έρθουν στην σχεδόν διάσταση που ήθελα , ντύσε την πλάτη τους με χαρτάκια για να κλείσουν απο το πλάι, άνοιξε τρυπούλες για να μπουν στο ντοσιέ...Επιτέλους και τα εσωτερικά τσεπάκια ήταν έτοιμα!!! Μόλις όμως πήγα να κλείσω το ντοσιέ έπαθα ακόμα ένα έμφραγμα...το κούμπωμα απο velcro που με τόσο καμάρι είχα φτιάξει τώρα που το ντοσιεδάκι ήταν γεμάτο έπεφτε μικρό...Πάλι πατέντα στην πατέντα το επιμήκυνα... Αυτή η κατασκευή αποδείχτηκε το γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς το χτίζανε το βραδυ γκρεμιζόταν...Δεν ξέρω κατα πόσο το τελικό αποτέλεσμα βγήκε καλό το μόνο σίγουρο είναι πως τελικά το δικό μου πέρασε και πλέον οι λίγες σφραγιδούλες μου είναι τακτοποιήμενες.


Υγ: τελικά τα "δύσκολα" μπορεί να μας παιδεύουν περισσότερο αλλά η ικανοποιήση που μας δίνουν όταν επιτέλους ξεπεραστούν δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε "εύκολο"!























11 σχόλια:

  1. καλά από το πουθενά έφτιαξες όλο αυτό; μοιάζει σαν έτοιμο!!είσαι φοβερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευδοκία μου σε ευχαριστώ αλλά αν φέρεις κοντά τις φωτό θα δείς τις άπειρες ατέλεις χιχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωάννα είναι πολύ όμορφο και η κατασκευή και τα χρώματα!Τουλάχιστον τώρα έμαθες για να αποφύγεις τις κακοτοπιές στο επόμενο... Μου θυμιζει την πρώτη μου απόπειρα mini album που ήταν στο ίδιο στύλ και τα βρήκα μπαστούνια...Το εσωτερικό το είχα κάνει με paperbags και ακόμη δεν έχω συνδέσει το εσωτερικό με το εξωφυλλο :P Εσύ τα κατάφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννα μου μπράβο σου! Όταν κάποιος θέλει να φτιάξει κάτι, προσπαθεί κ τα καταφέρνει!! Υπέροχο αποτέλεσμα κ πολύ πρακτικό...Εγώ τις έχω σε ένα κουτί κ κάθε φορά ψάχνω...κ ψάχνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο πατεντα σε πατεντα!!!Χαχαχα!Μια χαρα τα καταφερες ομως!Το αποτελεσμα μετραει!!!Αλλη φορα να ρωτας και κανεναν ''μεγαλυτερο''!!!!!
    Φιλιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλό αυτό με τις πατέντες!!! αλλωστε..αυτό ειναι δημιουργια!! από το τίποτα να φτιάξεις κάτι!!!
    το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ όμορφο και με το δίκιο σου εισαι περίφανη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειο! ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ... ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κι από μένα! Καταρχήν χθες που διάβαζα την ανάρτηση σου, λιγάκι έβαλα τα γέλια, ειδικά εκεί με τον βιβλιοπώλη! Και συγγνώμη που είμαι τόσο ειλικρινής. Να πω επίσης ότι όσο διάβαζα την ανάρτηση σου δεν είχα δει τι έφτιαξες. Σιγά σιγά μετά είδα γλυκιά puccarina ότι έφτιαξες μια υπέροχη κατασκευή, κι αν δεν μας έλεγες όλη την περιπέτεια σου κανένας δεν θα είχε καταλάβει τι έγινε και τι πέρασες! Υπέροχο, και μπράβο σου!!!! Άψογο είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλώς σε βρήκα Ιωάννα!!!έχεις κάνει φοβερή δουλειά!!!! και φοβερή ιδέα για σφραγίδες!!!μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχα διηγήθηκες τα όσα τράβηξες για να βγει το ντοσιέ σου στην τελική του μορφή!!! Μ'αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα και η ιδέα σου είναι πολύ πρακτική για τις σφαγίδες σου! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: