Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Nuno's Dolls

Τη σχέση μου με τα Χριστούγεννα σας την έχω αναπτύξει σε παλαιότερες αναρτήσεις...σήμερα ήρθε η ώρα να σας αναπτύξω την σχέση μου με το Πάσχα. Δεν το μπορώ καθόλου! Είναι για μένα η χειρότερη γιορτή του χρόνου για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάθε μα κάθε χρόνο με πιάνει μελαγχολία. Λίγο που η νονά μου με εγκατέλειψε όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή, λίγο που όταν ήμουν 10 χρονών είχα περάσει ανεμοβλογιά τις άγιες μέρες του Πάσχα, λίγο ο Τζεφιρέλι που κάθε χρόνο μου φέρνει δάκρυα όσες φορές και αν δώ τον Ιησού απο την Ναζαρέτ....συντέλεσαν στον να μου είναι το Πάσχα μια γιορτή θλίψης. Δεν λέω ο Χριστός αναστήθηκε αλλά τι πέρασε για να αναστηθεί! Άστε που δεν ξέρω γιατί αλλά όσο περνάνε τα χρόνια νοιώθω πως όλα αλλοιώνονται όλο και περισσότερο. Στον Επιτάφιο ο κόσμος πάει για να δεί παλιούς γνωστούς και να κουτσομπολέψει, στην Ανάσταση για να δείξει το καινούριο συνολάκι που αγόρασε και να ταράξει (αλλά και να ταραχτεί) απο τα βεγγαλικά, τη δε Κυριακή του Πάσχα η χοληστερίνη χτυπάει κόκκινο λές και μια βδομάδα νηστείας είναι το τέλος του κόσμου. Μην πιάσω το θέμα της λαμπάδας...Που είναι οι εποχές που τα παιδάκια λαχταρούσαν να γυρίσουν στο σπίτι το βράδυ της Ανάστασης για να ξεκολλήσουν το δωράκι πάνω απο τη λαμπάδα...Οι σημερινές λαμπάδες αυτές που λανσάρει η τηλεόραση και ζητάνε τα παιδάκια είναι απαράδεκτες. Ένα τεράστιο κουτί με ένα τεράστιο παιχνίδι και δίπλα ένα ξερό κερί! Ανοίγει το παιδάκι το παιχνίδι που σπάνια επιβιώνει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ της Ανάστασης κρατάει ένα χαζό κερί που μεταξύ μας σπάνια το κρατάει, συνήθως καταλήγει να το κρατάει η μαμά μιας και πλέον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.Και για να μην παρεξηγηθώ απο κανέναν εννοείται πως ενστερνίζομαι το Άγιο Πάθος και τη σοβαρότητα του απλά σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που ακόμα και η εμπορευματοποιήση τους μου φτιάχνει τη διάθεση...η αλλοιώση του Πάσχα με στεναχωρεί και με θλίβει.

Φέτος για πρώτη φορά είπα να φτιάξω μια λαμπάδα όσο το δυνατόν πιο χειροποιήτη γίνεται. Ήθελα ακόμα και το παιχνιδάκι να είναι φτιαγμένο στο χέρι. Η βαφτιστήρα μου φυσικά σαν όλα τα παιδάκια ζήτησε μια λαμπάδα σαν αυτές που σας περιέγραψα πιο πάνω και επειδή έχω άπειρα κατάλοιπα απο την νονά μου αποφάσισα να μην της χαλάσω το χατήρι...Θα της χαρίσω όμως και μια λαμπάδα φτιαγμένη 100% απο μένα ελπίζοντας να εκτιμήσει αν όχι τώρα ίσως στο μέλλον την αξία του να είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Σε αναζήτηση μιας πρωτότυπης κατασκευής έπεσα πάνω στο μπλόγκ της συμπατριώτισσας Runo και πραγματικά ένοιωσα για ακόμα μια φορά περίφανη που τα μισά μου γονίδια προέρχονται απο αυτή τη τόσο καλλιτεχνική χώρα...Η Runo ονομάζει το μπλόγκ της "Νuno Life" μιας και nuno σημαίνει ύφασμα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλο όνομα για το συγκεκριμένο μπλόγκ , πράγματι καταφέρνει και δίνει ζωή στα υφάσματα. Με τη βοήθεια έτσι των πατρόν της και των οδηγιών της έφτιαξα μια nuno's doll ,όπως την ονάμασα εγώ, και δύο αλλαξιές μια ευρωπαϊκή και ένα κιμονό. Καλά "barbie" δεν είναι και σίγουρα όταν τη δεί η βαφτιστήρα μου θα ρίξει τρελό γέλιο αλλά εμένα μου άρεσε τόσο πολύ που αν είχα και άλλη τσόχα στο χρώμα του δέρματος θα έφτιαχνα μια και για μένα...Το να την τοποθετήσω πάνω στη λαμπάδα αποδείχτηκε μεγάλος άθλος με αποτέλεσμα να εκτιμήσω όλες αυτές τις πανέμορφες λαμπάδες που βλέπω τελευταία στα μπλοκοσπιτάκια σας! Ένα λοιπόν μεγάλο ευχαριστώ στη Runo ( Runosan arigato gozaimasu!)και μια λαμπαδίτσα για σήμερα.

υγ: Πώς με βλέπετε? Νομίζω επανέρχομαι τουλάχιστον με ξαναέπιασε η πολυλογία μου...


20 σχόλια:

  1. Αχ είναι πολύ όμορφηηη!!! Θέλω και εγωωωω!! Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα με ότι αφορά το Πάσχα, έχουν χαθεί οι αξίες πλέον. Και εμένα η νονά μου με ξέχασε πολύ μικρή και πάντα το είχα παράπονο. Τυχερή η βαπτιστήρα σου! Να την χαίρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λαμπάδα είναι τέλεια, σίγουρα θα τησ αρέσει!
    Με κάποια από όσα λες συμφωνώ, όμως είναι στο χέρι μας να μη δεχτούμε την ισσοπέδωση και την εμπορευματοποίηση.Αν διαλέξουμε ένα μικρό ναό ή καλύτερα ένα μοναστήρι για τις ακολουθίες, αν ντυθούμε απλά και τηρίσουμε όσο γίνεται τα έθιμα στο σπίτι, ίσως νιώσουμε κι εμείς και τα παιδιά λίγο περισσότερο το νόημα της γιορτής αυτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κουκλίτσα είναι τέλεια. Ειδικά με το κιμονό είναι πραγματικά απερίγραπτη. Συμφωνώ με όλα όσα λες. Όμως πάντα ο κόσμος πήγαινε στην Ανάσταση για να δει γνωστούς και να δείξει το συνολάκι του. Απλά όσο μεγαλώνουμε "καταλαβαίνουμε" τι γίνεται γύρω μας. Σου εύχομαι καλό Πάσχα. Είμαι σίγουρη ότι μια τόσο μοναδική λαμπάδα το βαφτιστίρι θα την εκτιμήσει σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπααααρχει περιπτωση να μην αρεσει!!!!!!!Ειδικα αυτη με το κιμονο ειναι σκετη γλυκα!!!!Μπραβο σου και παλι!!!!!Φιλια και να εχεις μια ενδιαφερουσα και ομορφη εβδομαδααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις πράγματι!!
    Υπέροχες οι λαμπαδίτσες σου!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως διαπίστωσα οτι δεν είμαι η μονη που μ'εγκατελιψε η νονα...........εγω όμως ξεδινω στην βαπτιστηρα της μαμας και κάθε χρόνο κάνω την δικη της λαμπαδα αν και ειναι πλεον 26 χρονων.....Αυτην με το κιμωνο την ερωτευτικα,σιγουρα θα της αρέσει,φιλάκια καλο απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I agree with you on so many levels Ioanna....but you have to peel away the commercialism and the insensitivity of modern man and soak up the whole meaning of Easter and the resurrection of Christ. Fancy candles and inattentive people at church will pass, the true essence will always remain.

    On a crafty note...I want one of your dolls!!
    They are just too cute especially the doll wearing the Kimono.......how can we arrange a sale??????????????
    Amazing work as usual!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις Ιωάννα μου!!! Έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα των ημερών αυτών...Κρίμα...
    Όσο για τις λαμπάδες...Θα συμφωνήσω κ σε αυτό...! Φέτος για πρώτη φορά θα πάρουμε κ εμείς για το φιλιότσο μας κ το σκέφτομαι με τις λαμπάδες-δώρα που κυκλοφορούν...Με έβαλες σε σκέψεις με την καταπληκτική σου κούκλα κ το τέλειο μπλογκ που μας έβαλες το λινκ! Θα χαζέψω τις κατασκευές τις κοπέλας κ ίσως μπω κ εγώ στη διαδικασία να φτιάξω κάτι!!! Σε ευχαριστούμε κ εύχομαι αυτό το Πάσχα να είναι καλύτερο από το περυσινό κ να αισθανθείς καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλι προτιμώ το Πάσχα.....μ' αρέσει τρελά αν και, σαν εποχή, προτιμώ το χειμώνα....Για τις λαμπάδες συμφωνώ και επαυξάνω! Όσο για την κουκλίτσα που έφτιαξες, βαρέθηκα να το λέω: είσαι φοβερήηηηηη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω σε ολα.Ευτυχως οι νονες των παιδιων αγοραζουν ομορφες λαμπαδες κ οχι αυτες τις ετοιμες με τα παιχνιδια.Φιλια πολλα κ σιγουρα θα την χαρει.καλη εβδομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΕς! ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΠΑΛΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι υπέροχη η κουκλίτσα σου!
    Νομίζω πως έχεις αρχίσει να βρίσκεις το στιλ σου, μην το αφήσεις, αξίζει τον κόπο.
    Όσο για την λαμπάδα, δεν είναι τόσο δύσκολο το δέσιμο. Αρκεί να θυμάσαι πως καμία κόλλα δεν μπορεί να κολλήσει πάνω στο κερί. Γι'αυτό κάνουν λίγες γύρες το κορδόνι, για να κολλήσουν μετά την άκρη εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απλα Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Α Υ Π Ε Ρ Ο Χ Η !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H λαμπάδα σου είναι τέλεια! Είμαι σίγουρη οτι η μικρή σου θα ενθουσιαστεί αμέσως μόλις την δει!!! Καλή εβδομάδα με χαμόγελο και πολλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι εκπληκτική! Δεν είναι δυνατόν να μην της αρέσει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έίναι σούπερ η λαμπάδα σου!!!!Σίγουρα θα αρέσει στη μικρούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικη!!!Μπραβο για την υπεροχη δουλεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Ιωάννα!Πανέμορφες οι κουκλίτσες που έφτιαξες, κάθισαν πολύ ωραίες στις λαμπαδίτσες!! Πέρνα από εδώ http://candycloudsoflullabies.blogspot.com/2011/04/versatile-blog-award.html για να παραλάβεις ένα βραβείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πανέμορφα τα κουκλάκια,μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΗΗΗ!
    ΦΙΛΙΑ χ2 ..ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΣΧΑ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: