Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

5x5...




Όχι δεν πρόκειται για διαστάσεις ούτε για ποδοσφαιράκι αλλά για ένα παιχνιδάκι που με κάλεσε η Alex (σε ευχαριστώ κοριτσάκι που με παίζεις...) να παίξω και επιτέλους βρήκα την απαιτούμενη ησυχία για να το κάνω. Οι όροι απλοί πρέπει να γράψω πέντε πράγματα που αγαπάω στο blogging και 5 που μισώ...Και επειδή μια αναποδιά την έχω θα ξεκινήσω πρώτα απο τα αρνητικά και μετά θα περάσω στα θετικά.

Μισώ λοιπόν:
1) που επειδή είμαι παντελώς άσχετη με τους κώδικες τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να δώσω στην ανάρτηση μου την μορφή που θέλω. Βάζω μια φωτό και όταν κάνω το λάθος να την μετακινήσω αλλάζει όλη η δομή της ανάρτησης...Αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να κάνω να φτιάξω μια ανάρτηση περισσότερο απ' όσο μου πήρε να φτιάξω το αντικείμενο της ανάρτησης.
2) Φυσικά την λεκτική επαλήθευση που απ' ότι διαβάζω όλους τους εκνευρίζει. Δίνω βεβαιώς βεβαίως άφεση σε όσους την έχουν γιατί μπορεί πολύ απλά να μην ξέρουν να την βγάλουν και εγώ που γράφω δεν είμαι 100% σίγουρη πως την έχω απενεργοποιήσει.
3)Τα υπερβολικά gadget στα μπλόγκ που και πάλι καταλαβαίνω πως είναι μεγάλος πειρασμός το να τα βάλεις.
4)Ένας συγκεκριμένος τύπος αρχειοθέτησης ετικετών που δυσκολεύομαι και να τον περιγράψω. Θέλω όταν πρωτογνωρίζω ένα μπλόγκ να μπορώ να περιηγηθώ εύκολα σε αυτό και όχι να ψάχνω στα τυφλά.
5)Τέλος κάτι για το οποίο θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη σε όσους το κάνουν αλλά απο την αρχή μου έχει κάτσει στραβά...Οι αγγλικές αναρτήσεις απο Έλληνες που ζούν στην Ελλάδα και τα ελληνικά τους είναι άπταιστα. Ξέρω πως μια αγγλική ανάρτηση μπορεί να γίνει παγκοσμίως κατανοητή και αυτός μάλλον είναι ο λόγος που γίνετε. Επίσης ξέρω πως η Ελλάδα είναι λιγάκι πίσω σε ότι αφορά Scrapbooking καθώς και άλλες τεχνικές και πως οι Έλληνες δημιουργοί θέλουν να δημιουργήσουν επικοινωνία με χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Αγγλία που έχουν μεγαλύτερη παράδοση πάνω στο θέμα. Σκέφτηκα και εγώ να γράψω στα αγγλικά ,δεν το κρύβω, αλλά για ένα περίεργο λόγο το ένοιωθα λάθος. Να ξεκαθαρίσω πως δεν με κουράζουν οι αγγλικές αναρτήσεις τις διαβάζω το ίδιο ευχάριστα με τις ελληνικές απλά μου φαίνεται κάπως περίεργο. Όσο περίεργο θα μου φαινόταν να πήγαινα να δώ αρχαία τραγωδία και οι έλληνες ηθοποιοί να μιλούσαν αγγλικά. Και πάλι συγνώμη ελπίζω να μην στεναχωρώ κανένα με τις αμπελο-φιλοσοφίες μου.

Αγαπάω:
1)Που καθημερινά γνωρίζω όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν το ίδιο μέσω ψυχοθεραπείας με μένα, τη δημιουργία...Μέσα απο την οθόνη του υπολογιστή μου συναντάω μικρούς καλλιτέχνες που με εκπλήσσουν με την δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευρηματικότητα των κατασκευών τους.
2)Που παρότι δεν έχω συναντήσει κανένα σας απο κοντά και δεν γνωρίζω των περισσοτέρων σας την όψη εγώ έχω σχηματίσει μέσα απο τις δημιουργίες σας μια εικόνα για στοιχεία του χαρακτήρα σας και κάθε φορά που διαβάζω μια νέα ανάρτηση σας νοιώθω όλο και πιο δικούς μου ανθρώπους.
3)Τη δοτικότητα που μας χαρακτηρίζει σαν λαό άλλωστε (γιαυτό χρωστάμε και παντού χιχι) και την φιλοξενία. Λατρεύω που όλοι έχουν την πρόθεση να μοιραστούν κάτι που έμαθαν και ανεβάζουν tutorial με οδηγίες, λατρεύω που όλοι συντρέχουν να απαντήσουν σε μια απορία με ότι πληροφορία κατέχουν.
4) Φυσικά τα σχόλια! Με ανυπομονησία κάθε φορά που μπαίνω περιμένω να δώ αν υπάρχει κάποιο καινούριο. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα επιβράβευσης όλα τα σχόλια ακόμα και τα αρνητικά για μένα είναι χρήσιμα σου δίνουν κίνητρο να βελτιωθείς και να τελειοποιηθείς.
5)Και τέλος οι προκλήσεις και τα παιχνιδάκια. Ειδικά οι προκλήσεις μπορούν να με κρατήσουν ξάγρυπνη να προσπαθώ να φανταστώ τι θα φτιάξω.

Κανονικά εγώ πρέπει να καλέσω πέντε άτομα να πάιξουν και αυτά πειράζει όμως που εγώ θέλω να καλέσω όλους όσους διαβάσουν αυτή την ανάρτηση???

Ευχές για ένα όμορφο χειμωνιάτικο, επιτέλους ,απόγευμα σε όλους με δύο καρτούλες που έφτιαξα με το καινούριο μηχανηματάκι μου. Η τσιγγούνα φοβάμαι να χρησιμοποιήσω τα όμορφα χαρτιά μου (μην τυχόν τα χαλάσω με τις δοκιμές) γιαυτό και βγήκαν λίγο φτωχούλες.


11 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι μισώ τη μουσική στα μπλογκς! :) Φαντάσου τι ακούω τώρα που έχω ανοίξει δύο σελίδες του μπλογκ σου! Χορωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστω που επαιξες μαζι μου κοριτσάκι!:)
    Το θέμα με το γράψιμο στα αγγλικα...Ξέρεις τι ζόρι τραβάω για να γραψω στα αγγλικα???Ε???Ας ειναι καλά ο άντρας μου(μητρική του γλώσσα) που με βοηθάει!Τα αγγλικά πλεον είναι παγκόσμια και κοινη γλώσσα.Φαντασου να εμπαινες σε ένα μπλογκ για να δεις μια φανταστική δημιουργία και να ήταν το κείμενο γραμμένο στα ρώσικα(το επαθα!)!Δεν θα ηθελες να διαβάσεις σχετικά με την δημιουργια?Το καλύτερο είναι να γραφω και στις 2 γλώσσες αλλά έλα που ισα ισα προλαβαινω να γράψω μόνο αγγλικα!Και αυτο γιατι πιστευω ότι όλοι πλέον μπορουμε να διαβάσουμε αγγλικα και τις τεχνικές τις ξερουμε κυρίως με την αγγλικη τους ονομασια,οποτε μου φαίνεται πιο βολικο για όλους!
    Σε φιλώ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ!Ξεχασα να σου πω ποσο μου αρεσαν οι καρτουλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω και εγώ πως δεν μου αρέσει η μουσική στα blogs! Καταρχήν με τρομάζουν! Και αν ήθελα να ακούσω μουσική θα έβαζα την δικιά μου. Πολύ όμορφες οι καρτούλες σου! Αναμένω να δω τι θαύματα κάνει το cicrut expression :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδες τι ωραία πραγματάκια φτιάχνεις με το μηχανηματάκι μας?Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις χαρτί καλό, και με απλό κανσόν ,πολλύ φαντασία και φυσικά glitter,βγαίνουν τελεια πραγματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή διάβασα ότι αγαπάς τα σχόλια και παρακολουθω το blog σου - αν και δεν ασχολούμαι με το Scrapbooking - αλλά μου αρέσουν πολύ οι δημιουργίες σου, είπα να σχολιάσω! Μάθε λοιπόν ότι περιμένω με ανυπομονησία κάθε φορά να δω τι καινούργιο θα κάνεις γιατί μου "μεταδίδεις" τη χαρά σου! Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και συνέχισε με τον ίδιο ζήλο το όνειρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. hi there,
    you shouldnt feel that way about writing in English on your blog, if you can do so!!
    Writing in Greek only limits your audience.
    When you are the owner of a blog you are part of a global community not a localised Greek one.
    You are a very talented crafter and you could make money out of your craft if you wanted to. By opening your blog borders (so to speak )to non Greeks you increase your chances by 1000!!!
    Just an example I am doing harm to my challenge blog becasue I write in Greek first and it has proved a problem as women from other countries who follow my personal blog have emailed me asking if they can take part as they were not sure if they could enter becasue of the Greek language, they thought it was only for Greek women!!!

    Anyway those are my thoughts...
    I love your blog and your creations......regardless of which language

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gianna το σχόλιο σου ήταν απο τα πιο γλυκά που μου έχουν αφήσει ποτέ...σε ευχαριστώ πραγματικά συγκινήθηκα.

    Irini yours and Alex's comments helped me to see differently my obssesion to write in Greek. Maybe when i feel confident enough to write in English i will try it. Thank you both so much.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου άρεσε πάρα πολύ το 5Χ5 σου! Νιώθω ότι με εκφράζει απόλυτα παρόλο που δεν θα σου αρέσει που οι αναρτήσεις μου είναι δίγλωσσες. Καλές δημιουργίες! Πολύ κομψές οι καρτούλες σου. Ουκ εν τω πολλώ τω ευ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ SCRAPBOOKING ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: