Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μύρισαν Χριστούγεννα

Απο παιδί είχα τρέλα με τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο ανυπομονώ όταν πλησιάζουν και μελαγχολώ όταν τελειώνουν. Μου αρέσουν τα πάντα απο τα κάλαντα, τα μελομακάρονα και τους κουραμπίεδες μέχρι και τα φωτάκια στα μπαλκόνια που όπως και να το κάνουμε είναι λιγάκι κιτσ. Το σπίτι μου κάθε χρόνο γεμίζει απο στολίδια και για όσο διαρκούν οι γιορτές τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια παίζουν στη διαπασών σχεδόν καθημερινα. Το μόνο που μου λείπει είναι το χιονάκι αλλά που θα πάει ο καλός θεούλης κάποια χρονιά θα μου το κάνει και αυτό το χατήρι.
Μπορεί να είναι μόλις τέλος Οκτωβρίου αλλά εμένα μου μύρισαν Χριστούγεννα και είναι να μην μου μυρίσουν...Πέρσυ και φέτος που έχω και το γίο μου κρύβομαι πίσω απο αυτόν και μπορώ και οργιάζω προφασιζόμενη εκείνον. Για το παιδί πρέπει να βάλουμε κανένα τραγουδάκι, για το παιδί πρέπει να στολίσουμε, για το παιδί πρέπει να φτιάξουμε κουραμπιέδες, για το παιδί πρέπει να ντυθείς Άγιος Βασίλης κλπ κλπ μόνο που δεν προσδιορίζω για ποιό παιδί το μεγάλο ή το μικρό. Φέτος με έπιασε νωρίς οφείλω να παραδεχτώ πράγμα που σημαίνει πως η κατάσταση μου κάθε χρόνο επιδεινώνεται. Για να μην στολίσω το σπίτι απο τώρα και με πάρουν για θεότρελη φώναξα την μικρή μου αδελφή να μου στολίσει λιγάκι το ηλεκτρονικό μου σπιτάκι δηλάδη το μπλογκ μου. Ευτυχώς που έχω και εκείνη και με βοηθάει να δίνω στο μπλόγκ μου την εικόνα που θέλω κάθε φορά. Βέβαια όπως και όταν είμασταν μικρές μου ξεκαθάρισε πως το ξεστόλισμα θα το κάνω μόνη μου αλλά προς στιγμή δεν με απασχολεί. Πολύ πολύ να το αφήσω στολισμένο για πάντα!
Επίσης φέτος αποφάσισα να φτιάξω χειροποιήτα στολιδάκια απο τσόχα και επειδή σκοπεύω να φτιάξω και κάποια για δωράκια είπα να ξεκινήσω απο τώρα. Στην πορεία διαπίστωσα πως καθόλου πρωτότυπο δεν ήταν αυτό που σκέφτηκα μιας και συνάντησα πολλούς που το κάνουν. Η τσόχα όμως έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ένα εύκολο υλικό με πολλές δυνατότητες που κάθε φορά όσο ίδιο και αν προσπαθείς να φτιάξεις κάτι να βγαίνει μοναδικό και ξεχωριστό. Με ένα πακέτο τσόχας βασικών χρωμάτων (αυτό βρήκα μόνο στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο) και ένα χαζο σετ ραπτικής ξεκίνησα να φτιάχνω και ομολογώ πως εθίστηκα και σε αυτό. Με το ράψιμο η σχέση μου δεν είναι πολύ καλή αλλά όπως είπα και πρίν η τσόχα ξέρει να συγχωρεί τους αρχάριους. Δεν ξέρω αν σας αρέσουν εγώ πάντως τα λάτρεψα και σκοπεύω να εξοπλιστώ και με άλλα χρώματα τσόχας για να φτιάξω και άλλα. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πατρόν (που θα βρείτε εύκολα στο ιντερνετ), λίγα φύλλα τσόχας ,λίγο βαμβάκι ή ρύζι, κλωστές, βελόνες, κουμπάκια, κορδέλες και ότι άλλο βάλει ο νούς σας για τη διακόσμηση. Τα δικά μου πρώτα στολιδάκια είναι η "αμοιβή" της αδελφούλας μου που μου στόλισε το μπλόγκ...




















11 σχόλια:

  1. Τι γλυκά στολίδια,και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Moirisan Giannougenna,,,logiko einai na xeis renta dimiourgias! poly omorfa!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια!! Φοβερή η ιδέα και σίγουρα λέω να την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανεμορφα ειναι.Εμεις φετος το νηπιαγωγειο θα κανει bazaar και καποια απο τα πραγματα που θα πουλαει θα ειναι τετοια στολιδια απο τσοχα.Εχω εθιστει.Θελω να κανω πολλα και για ολους.Γεια στα χερια σου.Τα εκανες πανεμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα τα στολίδια σου!! Να φτιάξεις κι άλλα για δωράκια, θα ξετρελαθούν οι αποδέκτες τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το μπλοκ σου ειναι απιθανο!!!!!Αν μπορεις πες μου πως να φτιαξω τα χαρτινα δεντρακια και απου παιρνω υφασμα φελτ καιπως το γεμιζω,με τι;Περιμενω συντομα απαντηση σου.Ευχαριστω εκ των προτερων ειμαι η sweetdreams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sweet dreams σου απάντησα για το ύφασμα και το υλικό γεμίσματος στην ανάρτηση με τα μανιταράκια (που πήγαν τα στρουμφάκια) όσο για τα χάρτινα δεντράκια έχω στην σχετική ανάρτηση λινκ με βιντεάκι στο youtube (όχι δικό μου αλλά κατατοπιστικοτατο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tora ta eida!!!yperoxa!!tha kano kai ego!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: