Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα Cake που δεν παχαίνει

Και όμως υπάρχει απλά δεν τρώγεται....Παρόλαυτα είναι τόσο νόστιμο στην όψη που σε προκαλεί να το κοιτάξεις. Δεν μιλάω για τίποτε άλλο απο τα γνωστά πλέον και στην Ελλάδα "diaper cakes" που μέρα με την μέρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και πρωτότυπο δωράκι για μια μανούλα στο μαιευτήριο συνήθεια που ξεκίνησε απο την Αμερική και σιγά σιγά κατέκτησε όλο τον κόσμο. Αν και δεν συνηθιζω να ακολουθώ κανενός είδους μόδες στην συγκεκριμένη υπέκυψα για έναν και μοναδικό λόγο την χρηστικότητα της...Δεν λέω ωράια τα λουλουδάκια στο μαιευτήριο αλλά όσες έχετε γεννήσει ξέρετε πως καταλήγουν έξω απο το δωμάτιο επειδή την νύχτα ελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, ωραία τα λούτρινα ζωάκια αλλά όσες έχετε παιδάκια ξέρετε πως μαζεύουν την σκόνη του αιώνα και συχνά ευθύνονται για αλλεργικές αντιδράσεις, ωραία και τα γλυκάκια αλλά σε μια λεχώνα που όπως και να έχει το σώμα της μια ήττα την έχει υποστεί ένα κουτί γλυκά της φαίνεται σαν το μήλο του παραδείσου που πρέπει να αντισταθεί. Ένα diaper cake επομένως και εντυπωσιακό είναι και χρήσιμο για την μανούλα που όταν γυρίσει σπίτι και το ανοίξει ανακαλύπτει σιγά σιγά όλα αυτά τα όμορφα πραγματάκια που εσείς έχετε κρύψει μέσα του. Όπως και σε μια πραγματική τούρτα ωραίο το εξωτερικό γλάσσο αλλά η γέμιση είναι συνήθως εκείνη που σε αποθεώνει. Το κόστος κατασκεής ενός τέτοιου κέικ ξεκινάει απο περίπου 50 ευρώ και μπορεί να φτάσει όσο εσείς επιθυμείτε ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Ας σας δώσώ όμως την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
56 πάνες (περίπου για μια τριόροφη τουρτίτσα)
λαστχάκια
μια στρογγυλή βάση
σεντονάκια
πανάκια
κουδουνίστρες
πιπίλες
μπιμπερό
χτένα και βούρτσα
καλτσάκια
και γενικά ότι μπορείτε να φανταστείτε...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φαντασία, αγάπη, λίγος χώρος και χρόνος καθώς και λίγη βοήθεια απο τα άπειρα βιντεάκια που υπάρχουν στο ίντερνετ...(δείτε πχ εδώ)

Το δικό μας πρώτο diaper cake προορίζεται για μια αγαπημένη μου ξαδέλφη που απο μέρα σε μέρα θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της. Το φτιάξαμε μαζί με την μαμά μου και την αδελφή μου και το διασκεδάσαμε απίστευτα. Προβληματιστήκαμε η αλήθεια είναι σε διαφορες φάσεις η καλή μας διάθεση μας βοήθησε όμως να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ένα κοριτσίστικο λοιπόν diaper cake για σήμερα και μια ευχή...ξαδελφούλα μακάρι η κορούλα σου να αποφασίσει επιτέλους να βγεί και να μην σε παιδέψει καθόλου. Με "κανέναν" πόνο ευχόμαστε!



3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το diaper cake που έφτιαξες!!!!!Έχεις απόλυτο δίκιο...Είναι από τα πιο χρήσιμα δώρα για μία μανούλα!!!Εύχομαι όλα να πάνε καλά και η ξαδερφούλα σου να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καταπληκτικό!! Μπράβο!! Έβαλες τόσα πραγματάκια!!!
    Είναι όντως πολύ χρήσιμο δώρο!
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την ξαδερφούλα!! Με το καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To εκανες καταπληκτικο...Ειναι κολημα παντως, αν τα αρχισεις, ολο τετοια θα δωριζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: