Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Όλα τα είχε η Μαργιορή....

...το art journaling της έλειπε

Με σχεδόν όλα έχω ασχοληθεί... με άλλα περισσότερο και με άλλο λιγότερο...με άλλα με επιτυχία και με άλλα με αποτυχία το  μόνο σίγουρο είναι πως είμαι "ζηλιάρα" και αν κάτι μου κεντρίσει το ενδιαφέρον σίγουρα θα το δοκιμάσω!

Τελευταία λοιπόν φλέρταρα με την ιδέα να δοκιμάσω το art journaling όπως ίσως καταλάβατε. Έβλεπα τις ομορφίες που φτιάχνουν τόσες ταλαντούχες ελληνίδες (γιατί ναι το art journaling το τελευταίο καιρό κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές και στην Ελλάδα!)  και με έτρωγαν τα χεράκια μου. Το έφερνα απο εδώ ,το πήγαινα απο εκεί στο τέλος δεν κρατήθηκα και είπα να δοκιμάσω.

Σύμφωνα με την φίλη Μυρτώ που είχε και την καλοσύνη να μου δέσει το πρώτο μου κενό art journal , η μορφή αυτή τέχνης είναι η πλέον απελευθερωτική μιας και πολύ απλά δεν υπάρχουν κανόνες ούτε καν συγκεκριμένα υλικά...Ότι μπορείς να φανταστείς μπορείς και να το χρησιμοποιήσεις και αυτό είναι λυτρωτικό! 

Αφού λοιπόν απέκτησα το πρώτο μου βιβλιαράκι ήρθε και η ώρα να ξεκινήσω την πρώτη μου προσπάθεια. Με ότι υλικά είχα σπίτι και με έπνευση αυτό εδώ το βιντέακι της απίστευτης Christy Tomlinson έφτιαξα το πρώτο μου δισέλιδο χιχι.

Τα χέρια μου γέμισαν μπογιές (και τα ρούχα μου και τα μαλλία μου και ο πάγκος και το σύμπαν όλο για την ακρίβεια χαχα) και τελειώνοντας όντως ένοιωσα απίστευτα χαλαρή παρά τον ιδρώτα που έτρεχε ποτάμι!

Η Μυρτώ λέει (και νομίζω έχει απόλυτο δίκιο) πως στο art journaling δεν υπάρχει ωραίο και άσχημο. Ότι φτιάχνουμε καθρεφτίζει κομμάτι του χαρακτήρα μας αλλά και της διάθεσης μας εκείνη την χρονική στιγμή. Είναι ένα μικρό κομματάκι της ψυχής μας.... με χαρά λοιπόν σας δείχνω ένα μικρό κομματάκι της δικής μου ;)




Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!! Σήμερα μάλλον είμαι πολύ ευάλωτη και συγκινούμαι εύκολα με το παραμικρό! Με συγκινεί που με τα χεράκια πίσω από την πλάτη, δειλά δειλά ξεκινάς κι αυτό το είδος τέχνης! Οι πεταλούδες σου μοιάζουν να ελευθερώνονται, όπως η ψυχή σου μέσα από αυτό το δισέλιδο! Υπέροχα χρώματα, οι σφραγίδες, το κορίτσι χωρίς πρόσωπο, αλλά πανέμορφο και ευαίσθητο! Πολύ όμορφο ξεκίνημα και καλή συνέχεια σου εύχομαι! Παρεμπιπτόντως, όσα έργα αυτού του είδους έχω δει μέχρι τώρα από τα κορίτσια, όλα μου έχουν φανεί πανέμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ βρε Ιωάννα!!!είναι υπέροχο το ξεκίνημα σου!!!!χαίρομαι πολύ που καταπιάστηκες μ'αυτό!!!είναι μια ξέγνοιαστη στιγμή μια μικρή θεραπεία!!Θα το λατρέψεις!!!φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι τέλειο!! Δεν ξέρω τι είναι αυτο το art journalist...πάω να ενημερωθώ και εγώ...καθότι κι
    εγώ "ζηλιάρα"!!!
    Φιλιά!! Καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Ιωαννάκι! Φοβερό ξεκίνημα! Μου αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός χρωμάτων που χρησιμοποίησες - απίστευτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννα μου εισαι καταπληκτική και σε αυτό μπράβο σου υπέροχες σελίδες και πολύ αρμονικά χρώματα :))λατρεψα τις πεταλουδιτσες!!!καλά να περνάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιωάννα είναι τέλειο!!!Μου αρέσουν πάρα πολύ τα χρώματα,και το κοριτσάκι είναι γλύκα!!!Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω, πλάκα μας κάνεις έτσι; Να δούμε ποιος θα δείξει σε ποιον... είναι απίστευτο Ιωάννα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!! Τα χρώματα, το στήσιμο, όλα φοβερά! Και το κοριτσάκι δεν συζητάω... Ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: