Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Daddy cool

"Να σας ζήσει κοριτσάκι!"

   Τρείς φορές την άκουσε αυτή την φράση ο ταλαίπωρος πατέρας μου. Τρείς φορές περίμενε με αγωνία να ακούσει κάτι διαφορετικό και τις τρείς άκουσε το ίδιο...
Και άντε την πρώτη το πήρε πιο ελαφριά..., τη δεύτερη στεναχωρήθηκε λίγο παραπάνω..., την τρίτη μόνο στα πατώματα δεν έπεσε.

   Κλάσσικος έλληνας και πρωτότοκος γίος ο ίδiος ένα αγοράκι ήθελε για να συνεχίσει το όνομα του αλλά ο Θεός και το DNA είχαν αποφασίσει διαφορετικά! Και ενώ ο ίδιος το είχε πάρει πλέον απόφαση πως αγόρι δεν θα έκανε ήρθαν ακόμα δύο κορίτσάκια απο τον αδελφό του για να κλείσει η κοριτσίστικη μαφία μας και να χαθεί το επιθετό μας μια για πάντα!

   Μέχρι και πριν απο μερικά χρόνια απο τον καημό του που δεν είχε ένα αγόρι και μιας και είχα πάρει (στο θηλυκό του) το όνομα του πατέρα του με φώναζε "Γιαννάκη" για να παρηγοριέται και πότε πότε με έβαζε απέναντι του με ένα ποτηράκι κρασί για να του κάνω παρεούλα (άσχετα που εγώ κρασί δεν μπορώ να πιώ ούτε σταγόνα!). Ο καιρός πέρασε, εμείς μεγαλώσαμε, και πλέον στα 67 του χρόνια αν τον ρωτήσεις αν του λείπει ένας γιός εκείνος απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως μπορεί στα νιάτα του να στεναχωριόταν αλλά πλεόν δεν αλλάζει ούτε με χίλιους γιούς τα τρία του κορίτσια! 

   Σας έχω ξαναγράψει πως οι φωτογραφίες απο το γάμο μου δεν είναι και απο τις αγαπημένες μου. Τις θεωρώ λίγο στημένες και γιαυτό δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστες που τραβήχτηκαν απο δικές μας φωτογραφικές μηχανές και που τις βρίσκω περισσότερο αυθόρμητες. Μια απο αυτές ίσως και η πλέον αγαπημένη μου είναι μια φωτό που είμαστε μαζί με τον μπαμπά μου εγώ και οι άλλες δύο αδελφές μου. Αυτή η φωτό έχει μεγάλη αξία για μένα (και ας μην με κολακεύει ιδιαίτερα...) γιατί είναι απο τις ελάχιστες που έχουμε οι τέσσερις μας  και γιατί ο μπαμπάς μου που έχει το ελλάτωμα όταν τον τραβάς να κοιτάζει αλλού  σε αυτή τη φωτό κάνει μια φοβερή γκριμάτσα και κοιτάζει κατευθείαν το φακό!

   Όταν άρχισα να φτιάχνω δειλά δειλά συνθέσεις είχα πεί πως αυτή την σπάνια φωτό σίγουρα κάποια στιγμή θα την "σκράπαρα" και επιτέλους ήρθε η ώρα της.

   Το σκέτς της Μελένιας για την πρόκληση του Get Creative κατά γενική ομολογία ήταν ένα ιδιαίτερο σκέτς λόγω των κύκλων...και δυσκόλεψε σχεδόν όλους όσους το δοκίμασαν άσχετα που τα αποτελέσματα είναι πανέμορφα! Για μέρες σκεφτόμουν αν θα το δοκιμάσω ή όχι και ένα απογευματάκι που είχα χρόνο είπα να ξεκινήσω και ότι βγεί. Η αλήθεια είναι πως η κάψα μου ήταν να δοκιμάσω τα μίστ που είχα φτιάξει γιαυτό και ίσως υπερέβαλα λιγάκι στην χρήση τους. Το τελικό αποτέλεσμα νομίζω βγήκε συμπαθητικό αν και μου δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι λείπει....Για μέρες την άφηνα στην άκρη μπας και εντοπίσω τι της λείπει. Αλλά ότι και αν δοκίμασα πειραματικά να προσθέσω δεν μου άρεσε και έτσι σήμερα πήρα την απόφαση να την αφήσω όπως είναι.
Αυτή λοιπόν είναι η συμμετοχή μου και ειλικρινά οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη! Εσείς τι άλλο θα βάζατε? 


Και αυτό είναι το σκέτς της Μελένια:


Και μερικά κοντινά....



Καλή εβδομάδα σε όλους ;)

18 σχόλια:

  1. Φοβερή η φωτογραφία!...μοναδική!
    Αλλά και η σύνθεση σου το ίδιο απίθανη...φοβερά τα χρώματα στα μιστς...φοβερή η ιδέα του κύκλου με τις ραφές και τις ραμμένες πεταλούδες και του journalling μέσα σε αυτόν...εγώ ίσως πρόσθετα μερικές πεταλούδες ακόμη, ίσως μικρότερες, όπως αυτήν που έχεις έξω απο τον κύκλο...αλλά μπορεί και τίποτα...γιατί μου αρέσει πολύ πολύ όπως είναι! καλή επιτυχία Ιωάννα μας! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, πω ... το πως συγκινήθηκα Ιωάννα ... πολύ μου αρέσει!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ομορφη η συνθεση....θελει το κατι του..ισως αν "απλωνες"πιο πολυ το μπλε μιστ....και οπως ειπε και η Αλικη..θα εβαζα μερικες πεταλουδιτσες ακομα!!το πως γαζωσες τον κυκλο με τις πεταλουδες καθως το πως εγραψες το journaling..μου αρεσει παρα πολυ!
    καλη επιτυχια κοριτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβερή φωτογραφία και η σύνθεση πανέμορφη!!!δεν νομίζω να της λείπει τπτ!!!αλλά αν θέλεις κάτι παραπάνω μπορείς να βάλεις περισσότερες πεταλούδες!αλλά και πάλι έτσι μου αρέσει υπερβολικά!!!Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Puccarinaki! Με τέτοιες κούκλες κόρες τι να τον κάνει τον γιο ο κύριος μπαμπάς?! Ιωάννα πάρα πολύ όμορφη η σύνθεση σου και η ιδέα σου να ράψεις τους κύκλους είναι καταπληκτική!!!! Μπράβο σου κοριτσάκι μου κι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο Get Creative! Είσαι ταλέντο : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hi there, my opinion for what its worth is that the photo is so amazing that anything else would be a distraction ! The sewing is amazing and I love that it is not overcrowded ! A fabulous post from you once again its always a pleasure to read them. Thank you for your continued support at Get Creative and good luck.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερή ιστορία και πολύ συγκινητική - τι γλυκός ο πατέρας σου!

    Και η σύνθεση είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ!!!! Χάζεψα τελείως με το στρογγυλό ράψιμο - πώς το έκανες;;;; - και τις μικρές πεταλουδίτσες. Και τα χρώματα του misting είναι σούπερ!

    Δεν ξέρω αν θα πρόσθετα άλλα διακοσμητικά, αυτά που έχεις πλαισιώνουν πολύ ωραία την φωτογραφία και την αφήνουν να μιλήσει. Άντε ίσως κανά δυο πεταλουδίτσες αν μου ταίριαζε στο μάτι.

    Αυτό που ίσως να έκανα θα ήταν να βάλω κάποιες μικρές (μικρές ε;) λεπτομέρειες σε μαύρο για να "πιάνει" το μάτι καλύτερα. Έχω διαπιστώσει ότι όταν νοιώθω ότι κάτι λείπει από τις συνθέσεις μου, οι μικρές μαύρες λεπτομέρειες τις βελτιώνουν σημαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τυχερός μπαμπάς!!!!!μου αρέσει πολύ το ράψιμο και συμφωνώ με την Κατερίνα ίσως να άπλωνες περισσότερο το μπλε mist τίποτα άλλο!!!!καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως είπαν τα κορίτσια, η ιστορία (όπως και όλες οι ιστορίες σου) είναι πάντα πολύ ευγλωττες, συναισθηματικές, με χιουμορ και χαίρομαι να τα τις διαβάζω! Και η ευαισθησία της αντανακλάται και στην σύνθεση σου, Ιωάννα!
    Όσο για το τι λείπει, τα κορίτσια με κάλυψαν - θα ήθελα 2-3 διακοσμητικά ακόμα και διασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο όμορφη φωτογραφία!!!!!Τη λάτρεψα όπως λάτρεψα και τη σύνθεσή σου!!!Ο μπαμπάς σας φαίνεται πανευτυχής με τις τρεις κόρες του!!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά πολύ όμορφη στιγμή.Καυμένος μπαμπάς έμεινε με τον καυμό!!!
    Λοιπόν,πολύ καλά τον κατάφερες τον κύκλο.Μου αρεσε πολυ το γαζι με τις πεταλουδες(ιδέα!!!)
    Μπράβο,Ιωάννα.Τέλεια,τέλεια!
    (ακόμα το μπαμπά σου σκέφτομαι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ξετρελλάθηκα!!! Η φωτο τέλεια αλλα κ η σελίδα σου υπέροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κοπελιά!!! όλα τα λεφτά!!! Ξετρελάθηκά τόσο με τη φωτό... αλλά το γαζί σου γύρω γύρω... η τελειότητα στο μεγαλείο της!!! Δε λείπει τίποτα από τη σύνθεση... πίστεψέ με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ τι καλη!!!! Το γαζί με τις πεταλούδες φοβερό!!! Η δε φωτογραφία πολύ όμορφη! Τυχερός μπαμπας με τέτοιες κόρες!!! Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι γλυκιά ανάρτηση!!!!
    Πολύ όμορφο layout!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΣΥΝΘΕΣΗ!!!!ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΓΑΖΙ ΣΟΥ !!!ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Gorgeous page and i love the stitching and the picture is beautiful Thank you for joining us at get creative. Channa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Your posts are always so entertaining! what can I say your layouts are just so fun and bright and full of punch just like your cards and your posts.
    Thanks so much for playing along with us at Get Creative!...
    hugz
    irini

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: