Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Για το Κατερινάκι!

Όταν η Σοφία μου ζήτησε να τους φτιάξω το βιβλίο ευχών τους η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν περιγράφεται. Θέμα του βιβλίου θα ήταν νεραιδούλες και πεταλουδίτσες σε χρώματα ρόζ φούξια λιλά, τι πιο γλυκό και κοριτσίστικο για το όμορφο κοριτσάκι της. Έπειτα απο πολύ σκέψη επέλεξα για το εξώφυλλο να μην χρησιμοποιήσω κάτι έτοιμο αλλά να φτιάξω ολομόναχη μια "alternative" νεραίδουλα έτσι για να ξεφύγω απο τα κλισέ που θέλουν τις νεράιδες κατάξανθες με μακριές μπούκλες και καταγάλανα ματια. Μπορεί η μικρούλα "προσεχώς" Κατερινούλα να είναι πολύ μικρή ακόμα να καταλάβει την προώθηση των προτύπων στο μέλλον όμως θα καταλάβει και θέλω έστω μέσω αυτού του μικρού βιβλίου να της δείξω και εγώ πως σε αυτή τη ζωή όσο και να μην το θέλουν κάποιοι και οι μελαχροινές, και οι καστανές ακόμα και οι κοντούλες ή γεματούλες μπορούν να είναι νεραίδούλες, νεραιδούλες για αυτούς που τις αγαπούν. Ευτυχώς η μαμα-Σοφία δέχτηκε με χαρά αυτή μου την επιλογή δινοντάς μου την ευκαιρία να μπορώ να δημιούργησω χωρίς πίεση ή καταπιέση.
Χτές το βράδυ που το τελείωσα μια συγκίνηση με έπιασε κοιταζόντας το. Όχι δεν είμαι κανένα ψώνιο που εκστασιάστηκε μπροστά στο δημιούργημα του η συγκινησή μου αφορούσε την εμπιστοσύνη της Σοφίας στις ικανότητες μου αλλά και το γεγονός πως πολλά πολλά χρόνια μετά όταν το Κατερινάκι θα ετοιμάζει τα πραγματά του για να μετακομίσει στο δικό του σπιτάκι για να φτιάξει τη δική του οικογένεια πέφτοντας πάνω σε αυτό το βιβλιαράκι θα νοιώσει μέσα απο τις σελίδες του την αγάπη όλων των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στην βαφτισή της αλλά κυριώς την αγάπη της μαμάς της που θέλησε να τις φτιάξει ένα τέτοιο αναμνηστικό...Εμείς τα κοριτσάκια βλέπετε είμαστε πιο ευαίσθητα γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο γιός μου αν πάω να του δώσω την ίδια στιγμή το βιβλίο ευχών που του έφτιαξα δεν θα μπεί καν στο κόπο να το κοιτάξει θα μου πεί "βάλτο ρε μάνα στην τάδε κούτα" και η ιστορία θα τελειώσει εκεί.
Θέλω λοιπόν και απο εδώ να ευχαριστήσω τη Σοφία που αγάπησε το βιβλιαράκι αυτό όσο εγώ και να ευχηθώ σε εκείνη και την κορούλα της να περάσουν πανέμορφα στην βάφτιση χωρίς πολλά δάκρυα, με πολλά γέλια και δροσερές βουτιές στην κολυμπίθρα!!! Η ώρα η καλή Σοφάκι μου!

5 σχόλια:

  1. τελειο φιλεναδα!!!!!!
    το ταλεντο σου δεν περιγραφεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποσο τελειο ειναι κ το ποσο πολυ μου αρεσει στο εχω ξαναπει...Διαβαζοντας αυτα που γραφεις κ κοιταζοντας το..με εκανες κ δακρυσα!!! με συγκινησες πολυ κουκλα μου!!!Σ ευχαριστουμε παρα παρα πολυ για ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποσο τελειο ειναι στο ξαναειπα!!!Σε συδυασμο με αυτα που γραφεις βλεποντας το εκλαψα απο συγκινηση!!!Σε υπερευχαριστουμε κουκλα μου κ εγω κ ο αντρας μου κ φυσικα το Κατερινακι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιαστε: