Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωγραφίζω μπας και χαλαρώσω....

Απο τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης ένοιωσα, η αλήθεια είναι, μια ανακούφιση... δεν είμαι μόνη μου! Είμαστε πολλές μαμάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης χιχι.

Φυσικά το έργο "προσαρμογή" ακόμα παίζεται και απ ότι φαίνεται είναι μεγάλη επιτυχία και οι αίθουσες θα το παίζουν για πολλά ακόμα βράδυα... ο δε μικρός πάει για Όσκαρ γκρίνιας!!! Αφού χτές τον φώναζα "Βασιλάκη" και μου λεεί με απορία μυξοκλαίγοντας μα μαμά Δημήτρη με λένε...και του λέω κακώς παιδί μου σε βγάλαμε Δημητράκη, Βασιλάκη έπρεπε απο τον Βασιλάκη Καϊλα! Το παιδί βεβαίως βεβαίως δεν έπιασε το black humor της ξενυχτισμένης μάνας και συνέχισε ακάθεκτος.

Για να εκτονώσω λοιπόν κάπως όλη αυτή τη συσσωρευμένη υπερένταση των τελευταίων ημερών  κατέβηκα στην υπόγα βούτηξα τον πρώτο καμβά που βρήκα μπροστά μου και εκτονώθηκα! Δυστυχώς ο πρώτος καμβάς που βρήκα ήταν ενάς μεγαλούτσικος και με δυσκόλεψε λιγάκι. Παρα ήταν μεγάλη επιφάνεια για μένα που ακόμα ψάχνομαι πάνω στο θέμα. Λίγο θες η κούραση , λίγο η διάσταση του καμβά το τελικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποιήσε αυτή τη φορά. Δεν πειράζει όμως, τουλάχιστον ένοιωσα πιο χαλαρή και ας μην τον κρεμάσω σε κάποιο τοίχο του κυρίως σπιτίου (αυτό το υπόγειο χριστέ μου έχει γίνει τσίρκουλο με όλες τις αποτυχημένες μου προσπάθειες χαχα)

Ιδού λοιπόν τι έφτιαξα:







 και μια σε φυσικό περιβάλλον για να καταλάβετε λιγάκι διαστάσεις...


Αυτά για σήμερα, ευχηθείτε μου να κοιμηθούμε συνεχόμενα απόψε ;) γιατί θα φτιάξω και άλλες παρόμοιες πατάτες χιχι.
Καλό απόγευμα σε όλους!!!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σφουγγαρίζοντας την σκάλα...

Με την δεύτερη, ή μήπως την τρίτη....κούπα καφέ τα χέρια τρέχουν πάνω στο πληκτρολόγιο. Ο κιμάς με γλυκοκοιτάζει πάνω από τον πάγκο την κουζίνας περιμένοντας να τον κάνω κεφτεδάκια αλλά τον αγνοώ επιδεικτικά! Είναι αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε πρέπει να γράψω γιατί αλλιώς θα κάνω μπάμ...

Πρώτο σκαλί... σφουγγαρίζοντας πριν δέκα λεπτά.... ένας αφηγητής ακούγεται μέσα στο κεφάλι μου..."σφουγγάριζε και το μυαλό της έτρεχε 100στάρι"
Δεύτερο σκαλί ....κάποιος να πάρει αυτή την ηλίθια νταντά που παίζει κατακαιρούς στο Σκαι και να την ενημερώσει πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό! Ναι το ξέρω πως είναι λάθος να παίρνεις το παιδί στο κρεβάτι σου αλλά το έκανα το λάθος και τώρα???? Ήρθε το σάββατο το καινούριο του κρεββάτι και ο συνδυασμός των τακτικών της με ένα ελαφρύ συνάχι με έχουν κάνει σμπαράλια.."¨οσες φορές και αν σηκωθεί το ξαναβάζουμε χωρίς να του μιλάμε" μα.....ιες! Τα παιδία εκείνα ήταν άραγε τόσο ετοιμόλογα όσο το δικό μου που την 20 φορά έρχεται στο δωμάτιο και με το δάχτυλο σηκωμένο σου λέει "Μανούλα μια συζήτηση θέλω να κάνουμε εξήγησε μου γιατί δεν πρέπει να κοιμάμαι μαζί σας χωρίς να φωνάξεις...δεν με αγαπάτε πια γιαυτό????" Και ας μου πει κάποιος πως εξηγείς σε ένα τρίχρονο την έννοια του ιδιωτικού χώρου! Ε δεν άντεξα λύγισα και ας ήταν περασμένες μία και εξηγούσα μία ώρα μπας και καταλάβει...Αποτέλεσμα όλο το υπόλοιπο βράδυ εκείνος να φωνάζει από το κρεββάτι του μαμά και εγώ από το δικό μου παρούσα λες και ήμασταν φαντάροι και παίζαμε σκοπιά γερμανικό νούμερο!
Τρίτο σκαλί...πολλές οι αλλαγές για ένα τρίχρονο τελικά μαζεμένες πιπίλα, πάνα, παιδικός, κρεββάτι εδώ εγώ 33χρονο είμαι και δεν την παλεύω πλέον πόσο μάλλον εκείνος!
Τέταρτο σκαλί...ευτυχώς η σκάλα είναι σκουρόχρωμη και πασαλείβω αντί να καθαρίζω...
Πέμπτο σκαλί... πωπω ίδια η μάνα μου έχω γίνει πρέπει να το προσέξω αυτό!!!
Έκτο-Έβδομο- Όγδοο σκαλί στο βουβό μέσα στο μυαλό της μόνο μια μελωδία πλέον τριγυρίζει....
Ένατο σκαλί και οι φωνές επιστρέφουν ..τα μαλλιά μου αλήθεια θα προλάβω να τα βάψω σήμερα ή θα υιοθετήσω πλέον οριστικά το λουκ Αυτιά???Άρε πατέρα με τα γονίδια σου!
Δέκατο σκαλί...'Αραγε έκανα καλά που τον έστειλα σήμερα σχολείο με το συνάχι??? Λες να γυρίσει πιο χάλια???
Εντέκατο σκαλί....μα καλά κατάληψη έχει κάνει ο μικρός στο μυαλό μου...σκέψου κάτι άλλο βρε άνθρωπε ξεκόλλα επιτέλους σφουγγάριζε και σκέψου κάτι άλλο...
Δωδέκατο σκαλί...πρέπει να προλάβω το ταχυδρομείο ανοιχτό οπωσδήποτε σήμερα να στείλω το πακέτο...
Δεκατοτρίτο σκαλί....τα κεφτεδάκια να τα βάλω στο φούρνο ή να τα τηγανίσω? πωπω δεν την αντέχω την τηγανίλα μέτα..
Δεακατοτέταρτο σκαλί...ξεκόλλα είπαμε δεν είναι η ζωή σου πια μόνο ο μικρός και το σπίτι μπορεί το σώμα σου να το έχουν σε αποκλειστικότητα μην τους χαρίζεις έτσι απλόχερα και το μυαλό σου!!!!
Δεκατοπέμπτο σκαλί....ααα όλα αυτά πρέπει να τα κάνω ανάρτηση έτσι θα αποκτήσουν και μια δημιουργική χροιά!
Δεκατοέκτο σκαλί...μπα άσε καλύτερα θα το διαβάσει και κανένας άντρας και θα πει από μέσα του περίοδο έχει αυτή και μας πρήζει...
Δεκατοέβδομο σκαλί....από την άλλη μάλλον μόνο γυναίκες θα το διαβάσουν και στην τελική τελική χέστηκα τι θα σκεφτούν οι άντρες...ας σφουγγαρίσουν εκείνοι την σκάλα και ας γράψουν και εκείνοι τι σκέφτονται σφουγγαρίζοντας!
Δεκατοόγδοο σκαλί και τελευταίο.... και εγώ τώρα υποτίθεται ότι σφουγγάρισα??? Πωπω ευτυχώς που η σκάλα είναι σκούρα και δεν φαίνεται!

Ο κιμάς συνεχίζει το απροκάλυπτο φλέρτ...ή ώρα κοντεύει δέκα και μισή...Η κούπα με τον καφέ σαν να άδειασε και πάλι. Μάλλον θα υποκύψω στον κιμά...Τουλάχιστον είχα σήμερα δεκαπέντε λεπτά δικά μου ολόδικα μου κάτι είναι και αυτό!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

September 20th card challenge GC

Πωπω πάει και ο Σεπτέμβριος έφτασε κιόλας 20 ο μήνας και τι έχουμε κάθε 20 του μήνα??? Τι άλλο απο ακόμα μια πρόκληση για καρτούλα στο Get Creative! To σκέτς της Ειρήνης ακόμα μια φορά πανέμορφο:


Προσωπικά μου άρεσε τόσο μα τόσο πολύ που δεν μου έφτασε μόνο η μία κάρτα και έφτιαξα δύο αυτή τη φορά χιχι.


Η σφαγγιδούλα και το sentiment στην πρώτη καρτούλα (το ξέρετε νομίζω πως με τις κουκουβάγιες έχω ένα θέμα ε??) είναι free digi stamps απο το blog των paper smootches. Ένω στην δεύτερη καρτούλα ο μαζοχισμός μου έπιασε κόκκινο μιας και κόλλησα μια προς μια της περλίτσες στο περίγραμμα της καρδιάς!

Λοιπόν τι λέτε θα παίξετε μαζί μας????
Μια τυχερή νικήτρια που θα επιλεγεί απο την σχεδιαστική ομάδα θα επιστρέψει τον Νοέμβριο σαν Guest Designer και πιστέψτε είναι πραγματικά μια πανέμορφη εμπειρία ;)

Καλό απόγευμα σε όλους!

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα μαγικό σαββατοκύριακο! part 2

Πωπω σήμερα μόλις συνειδητοποιήσα πως χρωστούσα το δεύτερο μέρος απο αυτά που φτιάξαμε με την Νατάσα εκείνο το μαγικό σαββατοκύριακο.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω την τρίτη σελίδα  στο art journal μου (η δεύτερη έφαγε λογοκρισία χαχα)

Αν στόχος είναι να φυλάξεις μέσα απο το art journal σκέψεις και αναμνήσεις τότε νομίζω με αυτή τη σελιδούλα το κατάφερα ;)



Καλήμερα σε όλους σας!!! υγ: Νατάσα μου αν και σου ζήτησα και απο κοντά συγνώμη που σε έκανα λίγο πιο κοντή απο μένα χιχι οφείλω να το πώ και εδώ! Τι να κάνω η ερασιτέχνης με τις αναλογίες ακόμα δυσκολεύομαι...και να ήμουνα και κάνα πρώτο ύψος  να λεγα... Δείτε το λίγο σαν αφηρημένη τέχνη ;)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Και ξανά προς την δόξα τραβά!

Κάποιες είμαστε μανούλες...κάποιες όχι ακόμα.
Κάποιες ζουμε σε αστικά κέντρα....ενώ κάποιες άλλες σε μικρά χωρία.
Κάποιες είμαστε μεγαλύτερες σε ηλικία...κάποιες μικρότερες.
Κάποιες αγαπάμε τα απλά και τα λιτά...και κάποιες άλλες τα γκλίτερ τα λουλούδια και τη δαντέλα.
Και αν νομίζετε πως δεν έχουμε κανένα κοινό κάνετε λάθος γιατί ΟΛΕΣ είμαστε ελληνίδες scrapbookers!

Με αφετηρία έναν υπολογιστή και με κίνητρο την υποβόσκουσα δημιουργικότητα (που πιθανόν καταπιέστηκε απο το όλο εκπαιδευτικό σύστημα στο όνομα των μαθηματικών και των αρχαίων...δείτε αυτή την εξαιτρετική σχετική ομιλία!) το 2009 ανακάλυψα το φόρουμ των Scrapbookers in Greece και γοητεύτηκα! Σχεδόν λοιπόν τρία χρόνια μετά το φόρουμ αλλάζει χέρια και περνάει απο την ταλαντούχα Ελίνα στην ταλαντούχα Κατερίνα που σε μια περίοδο ίσως απο τις πιο μαύρες των τελευταίων δεκαετιών με όπλα το γνήσιο χαμόγελο της , την αστείρευτη δημιουργικότητα και διάθεση  της ανέλαβε το δύσκολο έργο να οργανώσει και να εμπνεύσει τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το "άθλημα" διδάσκοντας σε όλες μας πως τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί (και δεν πρέπει )να κάνει την φαντασία μας να σταματήσει να δουλεύει ;) 

Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που ανάμεσα σε πολύ ταλαντούχες ελληνίδες (δείτε εδώ όλη την σχεδιαστική ομάδα ;)) επιλέχτηκα και εγώ να αποτελέσω μέρος της σχεδιαστικής ομάδας του ανανεωμένου φόρουμ. Κατερινάκι ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη και εύχομαι να μην σε απογοητεύσω.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (και απο φτώχεια άλλο τίποτα τον τελευταίο καιρό!) ας περάσω κατευθείαν στο ζουμί. Η πρώτη πρόκληση είναι έτοιμη και αφορά τι άλλο απο τις καλοκαιρινές διακοπές η μνήμη των οποιών ακόμα είναι πολύ νωπή κι ας άρχισαν σήμερα τα σχολεία. 

Το σκέτς της Κατερίνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι το ακόλουθο :


 Και η καρτούλα που έφτιαξα εγώ είναι αυτή :


Με οδηγό το σκέτς και θέμα κάτι καλοκαιρινό μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε απο σύνθεση, κάρτα, art journaling , mixed media κτλ κτλ. Περάστε μια βολτίτσα απο το μπλόγκ του φόρουμ να δείτε τις ομορφίες που έφτιαξε και η υπόλοιπη σχεδιαστική ομάδα ;) Μια τυχερή νικήτρια θα κερδίσει ένα πανέμορφο δωράκι "ευγενική χορηγεία" της Αλίκης ;)

Λοιπόν τι λέτε? Θα βάλετε στην άκρη έγνοιες και άγχη και θα παίξετε μαζί μας? Ακόμα και αν έχετε να πιάσετε ψαλιδάκι απο το δημοτικό , λίγη ώρα απο τον ελέυθερο χρόνο σας, μερικά κομμάτια χαρτόνια , λίγη κόλλα και πολύ φαντασία είναι αρκετά για να κάνετε την αρχή! Ελάτε όλες μαζί οι ελληνίδες να ξορκίσουμε τις κακές σκέψεις μέσα απο την δημιουργία!


Καλό απόγευμα σε όλους και καλή αρχή τόσο στα παιδάκια που σήμερα επέστρεψαν στα θρανία όσο και σε εμάς ;)

υγ: Λεπτομέρειες για το πώς θα ανεβάσετε αυτό που φτιάξατε μπορείτε να βρείτε τόσο στο φόρουμ όσο και στο μπλόγκ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εγώ και εσύ μαζί!

Απο τότε που γυρίσαμε απο τις διακοπές δεν είχα φτιάξει ούτε μια σύνθεση. Λίγο το ότι βαρέθηκα να εμφανίσω καινούριες φωτογραφίες, λίγο που έμπλεξα στον μαγικό κόσμο του mixed media όλο το αμελούσα ενώ είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να φτιάχνω μία συνθεσούλα τουλάχιστον το μήνα για να εξασκούμε.

Όταν διάβασα λοιπόν για την πρόκληση της Χρύσας είπα να η ευκαιρία να το ξαναπιάσεις το άθλημα. Φυσικά συνέχισα να βαρίεμαι να πάω στο φωτογραφείο και ευτυχώς για καλή μου τύχη πρίν μήνες είχα εμφανίσει δύο φωτογραφίες που πολύ αγαπάω με σκόπο κάποια στιγμή να τις φτιάξω.

Η πρόκληση της Χρύσας λοιπόν αφορά το ακόλουθο sketch :
Η αλήθεια είναι πως η εμπειρία μου ακόμα στις συνθέσεις είναι πολύ φτωχή και πως όσο μ' αρέσουν τα sketch με δύο ή ακόμα και τρείς φωτογραφίες τόσο με δυσκολεύουν...Προσπάθησα λοιπόν να τηρήσω κατα γράμμα το sketch για να μην κάνω καμία πατάτα και ιδού τι προέκυψε χτές το μεσημεράκι:






Τα χαρτία που χρησιμοποιήσα είναι της Echo Park απο τη συλλογή So Happy Together χιχι και τα επέλεξα γιατί ο τίτλος της σειράς ταίριαζε τόσο στις φωτογραφίες!

Και αν αναρωτιέστε που κολλάει ο τίτλος της ανάρτησης να σας πώ πως κολλάει στο παρακάτω τραγουδάκι που αφιερώνω στις δύο αγάπες μου την αδελφούλα μου και τον μικρό μου!


Καλή μέρα σε όλους ;)

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρα να παίξουμε ;)

Καλό μήνα σε όλους και επισήμως πλέον καλό μας φθινόπωρο! Για εμάς ο φετινός Σεπτέμβρης μας βρίσκει σε κατάσταση παράνοιας μιας και ο μικρός ξεκίνησε παιδικό σταθμό και η προσαρμογή είναι δυσκολότερη απ ότι φανταζόμουν...(δεν ήξερες δεν ρώταγες!) ενώ παράλληλα είμαστε σε φάση που κόβουμε οριστικά και αμετάκλητα την πιπίλα (ώρε γλέντια!).

Παρόλαυτα επειδή ο καλός ο μήνας απο το πρωί φαίνεται....τι λέτε για μια ακόμα πρόκληση κάρτας????

Η πρώτη πρόκληση μας για τον Σεπτέμβρη στο Get Creative είναι μια "φωτογραφική" πρόκληση! Με θέμα την παρακάτω φωτογραφία σας καλούμε να εμπνευστείτε και τι άλλο απο το να δημιουργήσετε μια κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρωματικό συνδυασμό (αυτό έκανα και εγώ χιχι) ή ακόμα και κάποιο στοιχείο απο την φωτογραφία.


 Αυτή λοιπόν είναι η καρτούλα που έφτιαξα εγώ:

Τι λέτε λοιπόν θα παίξετε μαζί μας????
Περάστε μια βολτίτσα απο το μπλόγκ του Get Creative να δείτε τις ομορφίες που έφτιαξε και η υπόλοιπη σχεδιαστική ομάδα καθώς και να διαβάσετε τις "δημιουργικές" αλλαγές που αφορούν όχι τόσο τον αριθμό των προκλήσεων αλλά τον αριθμό των βραβείων (γιούπι!!!)

Και μιας και είπα για βραβείο μια τυχερή καρτούλα θα κερδίσει αυτό το υπέροχο δωράκι

Περιμένω με αγωνία να δώ τι θα φτιάξετε!!!!
Καλή μέρα σε όλους ;)